Öne Çıkanlar Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C

Angela Merkel'den Türkiye'ye destek!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, mecliste bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, Suriye'deki ihtilafta gerçek çözümün siyasi bir çözüm olabileceğini belirterek;

"KENDİ TOPRAKLARINI KORUMA HAKKI VAR"

"Muhakkak Türkiye tarafından bir Rus uçağının düşürülmesi durumu ağırlaştırdı. Gerginliğin olmaması için elimizden geleni yapmamız lazım. Elbette her ülke kendi topraklarını koruma hakkı vardır" şeklinde konuştu.

Merkel, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefon görüşmesi yaptığını ve gerginliğin düşürülmesi için elden gelenin yapılmasını rica ettiğini anlattı.

SURİYE'DEKİ ÇÖZÜM ARAYIŞLARI ETKİLENEMEMLİ

Viyana'daki Suriye görüşmelerine değinen Merkel, Suriye'deki ihtilafa çözüm bulunması konusunda önemli aktörlerin bu kadar hızlı bir şekilde bir araya getirilmesinin umut verici bir gelişme olduğunu, dün yaşanan olaydan dolayı bu gelişmelerin etkilenmemesi gerektiğini söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.