Öne Çıkanlar esed chp komplohaber ahmet hakan devlet bahçeli

AP Başkanı Schulz'dan küstah sözler: Erdoğan bunu göze alamaz
Berlin’de “Europe Calling” isimli bir etkinlikte konuşan Avrupa Parlamentosu Başkanı MartinSchulz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili küstah bir açıklama yaparak,“Erdoğan sığınmacıları göndermeyi göze alamaz” dedi.
Türkiye’nin sığınmacılara kapılarını açtığını ve her türlü desteği hak ettiğini itiraf eden Schulz, ancak bu durumun vize muafiyetinin bir karşılığı olamayacağını söyledi.

TERÖR YASASINDA TUHAF ISRAR
Martin Schulz ayrıca vize muafiyetiyle ilgili Türkiye’nin önüne şartlar koyduklarını, bu şartlar arasında da terör yasasının değiştirilmesi olduğunu yineledi. Dokunulmazlıkların kaldırılmasını da hatırlatan Schulz, bunu kabul edemeyeceklerini belirtti.

“BAŞKANLIK SİSTEMİ”Nİ BİLE KONUŞMASINA KONU ETTİ
Şartlara bu çerçeveden bakıldığında ise, AP’nin kırmızı çizgisinin, PKK ve destekçilerinin korunması olduğu anlaşılıyor. Erdoğan’ın dokunulmazlıkları kaldırttığını, çünkü başkanlık sistemini istediğini öne süren Schulz’un konuşmasında, Türkiye'nin iç işlerine yönelik verdiği demeçler tuhaf karşılandı.

ERDOĞAN SIĞINMACILARI GÖNDERMEYİ GÖZE ALAMAZ
Öte yandan, Schulz’un konuşmasında en çok dikkat çeken bölüm mültecilerbölümü oldu. AP Başkanı, Erdoğan’ın mültecileri Avrupa’ya bırakmayı göze alamayacağını, çünkü bu durumda kendisi aleyhine bir algı oluşacağını iddia etti.
Schulz konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
"Erdoğan böyle bir riske girmez diye düşünüyorum. Zira o zaman uluslararası kamuoyunda sığınmacıları legal yollardan Avrupa'ya ulaştıran değil, tam tersi sığınmacıları insan kaçakçılarına teslim eden, bu tür çetelere hizmet eden bir duruma düşecektir."

“TÜRKİYE ALEYHİNE ALGI OPERASYONU BAŞLATIRIZ” İMASI MI?
AP Başkanı Schulz’un bu çıkışı, üstü kapalı bir gözdağı gibi algılanma ihtimali yüksek. Açıklama, Türkiye’nin mültecilere kapıları açması halinde Avrupa’nın izleyeceği muhtemel stratejinin ipuçlarını veriyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali uzun 8 yıl önce

Hadsizin biri zırvalamış, kendisine tavsiyem önünden yesin.!!!

Avatar
Özer topcu 8 yıl önce

ÖĞLEDİR BU İKİ YÜZLÜ ŞEREFSİZLER HEP ELLER ARKADA ELLERİNDE NE VAR BİLEMEZSİNİZ FAKAT ÇETİN CEVİZİ RASLADILAR FARKINDA DEĞİLLER HALA GÖRECEKLER EMMİ YAMAN BELKİ YAMAN

Avatar
Kamuran Ünal 8 yıl önce

Kendileri nekadar risk alabilir önce bunu bi sorgulasinlar canlari okadar tatliki ihtimal bile vermiyorum.

Avatar
Sanane 8 yıl önce

Sen ve seningibi düşünen pkk sevicilr türkiyeyi hazmedemediginiz bir gerçek ama hazmedeceksiniz mecbursunuz bunu it seviciler

Avatar
Yusuf 8 yıl önce

Daha dune kadar dokunulmazlik var diye elestiren yuzsuzler bunlar degilmiydi!!!

Avatar
Maho 8 yıl önce

Ulan densizler siz degilmisiniz dokunulmazliklari kaldırın diyen noldu oklar size dogrumu döndü işinize bakın fransız oldugunuz iç işlerimize karismayın kendi işinize bakın hadi ordan domuz usaklari

Avatar
Kahraman birinci 8 yıl önce

Allah'ın bize lutfu olan cumhurbaşkanımızın gücünü önce Allahtan sonra halktan aldığını inançsızlar Nasıl anlasınlarki

Avatar
güngör yıldız 8 yıl önce

ah türkiyem cok güclüdür üc beş leş karkasına kalmaz türkiyenin sorunu aşarız pkk afkuruyor dağlarda dura dura domuz benziyorlar haklarından geliriz bayrak icin can veren türkküz