Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

Aselsan bunu da yaptı!
Aselsan'ın Türk Polisi için ürettiği Kaplan Bomba İmha Robotları yurt genelinde başarıyla hizmet veriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan savunma sistemlerinde özgün yurt içi geliştirme projelerine büyük önem veriliyor.



Savunma sanayi şirketleri, teknolojinin yurt dışından satın alınması yerine ülkemizde üretilmesi ve geliştirilmesi için büyük çaba sarf ediyor. Bu bağlamda Türk savunma sanayisinin öncü kuruluşları arasında yer alanAselsan, el yapımı patlayıcıların zorlu koşullar altında, güvenli bir mesafeden etkisiz hale getirilmesi için 'Kaplan' bomba imha robotunu geliştirdi.



Son teknoloji ile donatılan, gücü, sağlamlığı ve kullanım kolaylığı ile dikkat çeken insansız kara aracı, özgün projeler arasında dikkat çekiyor. Şüpheli bir nesneyi 500 metreden inceleyebilen sistemde 7 eksenli bir robot kol bulunuyor.



Kayalık araziler, dik yamaçlar ve merdivenlerde, kar ve çamur gibi zorlu koşullarda üstün hareket edebilen Kaplan, en zor zeminlerde bile kullanıcısına rahat nefes aldırıyor.



ZORLAYICI ŞARTLARDA KULLANIMA HAZIR
Kaplan'ın kontrol konsolu, ara yüzleri sayesinde kullanıcıya zor durumlarda destek vererek iş yükünü hafifletecek ve durum farkındalığını artıracak şekilde tasarlandı.



Bu yeni nesil aracın donanımı güvenilir, denenmiş, askeri standartlarda ürünlerden seçildi, tüm sistem kapsamlı çevre şartları testlerinden geçirilerek zorlayıcı şartlar için kullanıma hazır hale getirildi.

BİRÇOK GÖREVDE KULLANILABİLİYOR


Modüler yapısı sayesinde görev gereksinimlerine göre farklı faydalı yükler ile kolaylıkla donatılan Kaplan, keşif gözetleme, toprağa gömülü mayın veya uzaktan komutalı patlayıcıları tespit ve imha etme, elektronik harp gibi birçok görevde de kullanılabiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.