Öne Çıkanlar güncel haberler saldırı otel tanıtım filminin faydaları zip tavan perdesi Recep Ercan Keskin Maske

Avrupa' nın en ünlü çocuk müzeleri
Avrupa' nın en ünlü çocuk müzeleri
Avrupa' da yer alan ve çocuklarınızla birlikte gidebileceğiniz çocuk müzelerini sizler için derledik.

İstanbul Oyuncak Müzesi - İstanbul
Dünyada bulunan en büyük oyuncak müzesi olarak kabul gören İstanbul Oyuncak Müzesi , 2005 yılından bu yana faaliyetini sürdürmektedir. İçerisinde 1.700 den fazla oyuncağı barındıran bu müzede çocuklarınızla birlikte gidebileceğiniz nadir müzeler arasında yer alıyor. Her yaş grubundan insanın gidebileceği bu müzede ilginç bilgiler yer almakta.

Labirent Çocuk Müzesi ( Labyrinth Kinder Museum ) - Berlin
Tarihinin 1997 yılına dayandığı Labirent Çocuk Müzesi , oyun alanlarının bulunmasının yanında eğitim alanlarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Çocuklar oyunlarını oynarken aynı zamanda sağlık , dünya kültürü ve çocuk haklarında küçük bir eğitim alarak oldukça yararlı bir müze gezisi geçiriyor. Çocukların kişisel gelişimi için oldukça faydalı mekanlar arasında kabul edilen müze Almanya' da yer alıyor.

Tropenmuseum Junior - Amsterdam
Avrupa' da yer alan ilk çocuk müzesi olarak kabul edilen Tropenmuseum Junior , çocuk müzesi kimliğinin yanında yetişkinlerin de ziyaret edebileceği müzeler arasında yer alıyor. Hollanda'nın Amsterdam kentinde yer alan bu müze hitap ettiği 6 - 13 yaş kitlesinin yanı sıra yetişkin ziyaretçilerini de ağırlamakta. Çocukların zihinsel gelişimine katkı için tercih edilen en kaliteli mekanlardan bir tanesi olan Tropenmuseum Junior , kültürler arası şöleni de bünyesinde barındırmakta. Bir çok kültüre dair eserlerin yer aldığı bu müzede müzik , dans , tiyatro gibi sanat dallarını da barındırmakta. Amsterdam’a gemi yada uçak ile seyahat edebilirsiniz. Ancak Amsterdam uçak bileti fiyatları gemiye göre daha uygun olacaktır.

Çocuk Hikaye Merkezi - Londra
İngiltere' nin başkenti Londra' da yer alan Çocuk Hikaye Merkezi , 0 ila 11 yaş aralıktaki ziyaretçilerine ev sahipliği yapıyor. Aileler ile birlikte gezilebilen bu çocuk müzesinde resim sergisi , hikaye dinletisi gibi etkinlikler yer almakta. Bunun yanında zeka gelişimine katkı sağlayan oyun etkinlikleri de bu müzede yer alıyor. Önemli bir uyarı yapalım Londra’ya talep çok fazla olduğundan Londra uçak bileti bulabilmek için önceden biletleri takip etmenizde yarar var.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.