Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

İmam Önder Soy yıllar sonra ilk defa Ayasofya'da cuma namazı kıldırdı. “Rabbimden yardım dileyerek bu göreve başladım” açıklamasını yaptı. Cemaat sırf Ayasofya'da namaz kılabilmek için camiye akın etti. 

İLK CUMA

İbadete 1991’de açılan Ayasofya Müzesi Hünkar Kasrı’nda öğle ve ikindi namazları kılınırken, ilk cuma namazı da kalabalık bir cemaatle kılındı.

İMAMIN AÇIKLAMALARI

İmam Önder Soy, yapılan atamayla ilgili olarak, “İlk önce layık olamadığımı düşündüm ama bundan da vardır bir hayır diyerek ya Rabbim’den yardım dileyerek bu göreve başladım. Çevremdekiler hocam inanıyoruz ki siz orada çok güzel çalışmalar yapacaksınız diye dualarla birlikte bizi buraya uğurladılar. Normalde vakit namazlarında bay ve bayan olarak 100 kişi oluyoruz. Ama bugün neredeyse üç katı bir kalabalık cemaatle karşı karşıyayız” açıklamasında bulundu.



 Namaz sonrası duygu dolu anlar yaşandı. Vatandaşlar, caminin arka tarafının da ibadete açılması talebinde bulundu. Bir vatandaş Yozgat'tan sırf Ayasofya'da namaz kılmak için geldiğini söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.