Öne Çıkanlar rusya flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz Nusaybin ilçesi

Aydın Doğan hakim karşısında!

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Aydın Doğan ve Ersib Özince'nin de aralarında bulunduğu bazı sanıklar ve avukatları da iştirak etti.

Duruşmada önce kimlik tespiti yapıldı. Sonra da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Adem Meral'in hazırladığı 85 sayfalık iddianame özetlenerek okundu.

POAŞ İDDİANAMESİ

Petrol Ofisi'nde 2001-2008 yılları arasında örgütlü bir şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasına ilişkin hazırlanan iddianamede şu suçlamalar var;

POAŞ'ın 2000'den sonra Ukrayna ve Rusya gibi AB üyesi olmayan ülkelerden akaryakıt aldığı, eksik ithalat vergisi ödemek üzere merkezi Bahamalar'da olan fakat İngiltere'de faaliyet gösteren Point isimli bir şirket kurduğu, akaryakıtı bu şirket üzerinden almak suretiyle AB ülkelerinden alınan mamullerdeki vergi muafiyetinden yararlanıldığı, böylece vergi kaybına yol açıldığı öne sürüldü.

HAPİS CEZASI İSTENİYOR

İddianamede, aralarında iş adamı Aydın Doğan, Ersin Özince, Hanzade Doğan Boyner ve İmre Barmanbek'in de bulunduğu 47 şüphelinin ''Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet'', ''resmi belgede sahtecilik'', ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüte üye olmak'' suçlarından 7,5 yıldan 24,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ibrahim Halil Uslu 8 yıl önce

Ceza herkese geçerlidir suç işleyen çeksin