Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz İlyas İlbey CHP rusya

Aziz Sancar'dan gençlere tavsiye: Bilimle uğraşın
DNA onarımı mekanizmaları konusundaki çığır açan çalışmaları ile Nobel ödülü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar, İzmir Uluslar arası Biyotıp ve Genom Endüstrisi’ni ziyaret etti.
Adının verildiği oditoryumda basın toplantısı düzenleyen Sancar, DNA onarımının kansere önlemekte önemli bir onarım mekanizması olduğunu ve çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

"BİLİMLE UĞRAŞIN, BİLİM YAPIN"



Gençlere de tavsiyelerde bulunan Aziz Hoca, “İstiklal Savaşı’nın ilk günlerinde eğitim üzerinde sıkı tartışmalar oluyordu. O dönem bile eğitime önem veriliyordu. Bir ülkeyi kurmak kolay fakat korumak için eğitim şart. İlkokuldan üniversiteye kadar bütün gençlere sesleniyorum. Aman gözünüzü seveyim siyasetle uğraşmayın, bilimle uğraşın, bilim yapın” dedi.

"ARTIK TÜRKİYE'DE İMKANLAR VAR"
Sancar, bir izleyicinin "Bilimle ilgilenmek isteyen Türkler yurt dışına mı gitmeli?"sorusunu "Yurt dışına gitmenizi tavsiye ederim. Fakat benim yaptığımı yapmayın, mutlaka Türkiye'ye dönün. Artık Türkiye'de imkanlar var. Burada her şeyi yapabilirsiniz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.