Öne Çıkanlar rusya haber terör örgütü abd operasyon

Bahçeli'nin sözleri kulisleri hareketlendirdi!
AK Parti’de il ve ilçe başkanlarını atama yetkisi merkez karar yürütme kurulu (MKYK) tarafından genel başkandan alınınca görevi bırakmaya karar veren Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yerini 22 Mayıs’taki olağanüstü kogrede kimin alacağı tartışılırken, parti yönetimi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da açıklamaları doğrultusunda ‘sistem değişikliği’ için model arayışını hızlandırdı. AK Parti yönetimi, Başbakan ve genel başkan değişimini zorunlu kılan son gelişmeler üzerine, sistemi rayına oturtacak, fiili durumu yasal altyapıya kavuşturacak ve Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında anlaşmazlık çıkmasını engelleyecek mini bir Anayasadeğişikliği üzerinde çalışıyor.

Habertürk'ün haberine göre; AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, şimdiye kadar öne çıkan formül, Anayasa’da sadece tek cümlenin değişmesi. “Cumhurbaşkanı seçilen kişinin partisiyle ilişiği kesilir” şeklindeki ifadenin Anayasa’dan çıkarılacağı ve partili Cumhurbaşkanı formülünün önünün açılacağı belirtiliyor. AK parti kaynakları, bu değişiklikle uyumlu olması için Anayasa’da birkaç maddede daha düzeltme yapılabileceğini söylüyor. Söz konusu Anayasa değişikliğinin Meclis çatısı altında gerçekleştirilmesi için 367, referanduma götürülebilmesi içinse 330 milletvekilinin oyu gerekiyor. Bu durumda, Meclis’te 316 sandalyesi bulunan AK Parti’nin, TBMM Genel Kurulu’ndaki oylamada en az 14 muhalefet milletvekilinin desteğini alması gerekecek. Genel kuruldaki oylamada AK Parti içinden fireler olsa bile, 40 sandalyesi olan MHP’den gelecek olası bir destek, mini Anayasa değişikliği paketinin sandığa taşınmasını sağlayabilecek.

‘MHP KAPIYI ARALADI’ YORUMU
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, önceki günkü “Türkiye’nin, düşük profilli bir Başbakan’la kaybedeceği bir saniyesi bile yoktur. Güçlü bir iktidarın varlığını milli bir ödev olarak değerlendiriyoruz. Gerek duyulursa, Türkiye’nin milli ve tarihi çıkarlarını savunmak için düne kadar hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilecektir” sözleri, farklı yorumlara neden oldu. Kulislerde, bu sözlerin partili Cumhurbaşkanlığı veya yarı başkanlık sistemine destek ifadeleri olup olmadığı tartışılıyor. MHP kaynakları ise henüz bu konuda renk vermiyor, ancak “Tartışılsın bakalım” diyerek kapıyı aralık bırakmayı tercih ediyor.
330 oya ulaşılması halinde mini paket referanduma götürülecek ve “Cumhurbaşkanı’nın kurucusu olduğu parti içindeki Başbakan ile bile uyum sağlanamadı. Başka parti hükümete gelirse ne olacak? Meclis tıkandı çalışmıyor” denilerek halk desteği aranacak.

ERDOĞAN DA MEYDANA İNECEK
Referandum öncesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da meydanlara ineceği ve pakete Evet” çıkması için en önemli gücü oluşturacağı ifade ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fuat 8 yıl önce

MHP bu desteği vermeli Çünkü bu ülke için millet için gerekli. Burada ideoloji çok önemli olmamalı Çünkü bu ülke meselesi bugün iyi ise Erdoğan yarın iyi ise halkın gördüğü iyi birisi seçilebilir. Bu Sistem sadece Sayın Erdoğan için değil geleceğimiz için gereklidir bence MHP kesinlikle destek vermeli..

Avatar
Burhan 8 yıl önce

Sayın Bahçeli böyle bir hizmete imza atarsa tarihte hayırla yad edilir.

Avatar
Fahri 8 yıl önce

Milliyetçiliğin gereği yapılmalı.bu mhp ye kaybettirmez bilakis kazandırır.

Avatar
Mehmet kaya 8 yıl önce

Gec de olsa devlet bahçeli ülkenin yüksek menfaatlerini düşünerek doğru bir karar verdiğine inanıyorum. Tebrik ederim

Avatar
Mehmet kaya 8 yıl önce

Gec de olsa devlet bahçeli ülkenin yüksek menfaatlerini düşünerek doğru bir karar verdiğine inanıyorum. Tebrik ederim

Avatar
Yusuf 8 yıl önce

Başkanlık kaçınılmazdır
ACİL bir şekilde yol alınması gerekmektedir.
Aksi taktirde ülkeyi 80'li yıllarda görmek için heves eden dua eden ve bu doğrultuda bıkmadan bitmeden çalışan ve çalıştırılan insanlar var. Rabbim onlara fırsat vermesin inşAllah.

Avatar
Mehmet 8 yıl önce

Zaman nirlik zamani

Avatar
Snc73 8 yıl önce

Vay be koca Kurtuluş Savaşı milli irade TBMM ye devredilmesi için oldu şimdi yetki tekrar monarşi ye dönüyor Allah im sen koru