Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Bahoz Erdal'ın nasıl öldüğü ortaya çıktı!

İddiaya göre aracı patlatan bomba Erdal’ın koltuğunun altına yerleştirildi.

PKK'yı yöneten isimlerden “Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in Suriye'de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayı tarafından öldürülmesiyle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Şehir savaşlarını yaymayı planlayan ancak başarılı olamayan, gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla büyük darbe alan terör örgütü PKK'nın lider kadrosunun yakalanması için çalışma başlatıldı. Türk istihbaratının yaptığı çalışma sonucu Bahoz Erdal'ın Amerikalılarla birlikte IŞİD'e karşı gerçekleştirilen Menbiç operasyonunu yönettiği belirlendi. Bu aşamadan sonra ise Bahoz sıkı takibe alındı.

EN UYGUN ZAMAN BEKLENDİ

Bahoz Erdal'ın, Menbiç operasyonunun koordinasyonunda görev alması nedeniyle sürekli sahada yer aldığı tespit edildi. Bunda, operasyona katılan 900 teröristin öldürülmesi ve bunun örgüt içerisinde zaafiyete yol açmasının da etkin olduğu kaydedildi. Daha önce de yakalanması için iki operasyon düzenlenen Bahoz, birincisinden son anda kaçarken, ikincisinden yaralı olarak kurtulmuştu. Bu nedenle operasyon için en uygun zaman beklendi.

BOMBA ALTINDA PATLADI

Saldırı anı için Bahoz'un doktor kontrolü için gittiği Himo yolu seçildi. Teröristin aracını 8 Temmuz Cuma günü Kamışlı'dan Himo'ya giderken takibe alan Tel Hamis Tugayı, aynı aracı dönüş yolunda, Kamışlı'nın 3 kilometre batısında Himo'daki kamp çıkışında havaya uçurdu. Aracı havaya uçuran bombanın ise Erdal'ın oturduğu koltuğun altına yerleştirildiği iddia edildi.

ABD PANİKLEDİ

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı ödül yönetmeliği kapsamında aranan teröristler listesindeki 4 milyon liralık kırmızı kategoride yer alan Bahoz'un Suriye'de PYD'nin bölgesinde öldürülmesi, PKK-PYD bağlantısını da belgeliyor. ABD, bu durum karşısında zor duruma düşerken, Bahoz'un Suriye'de değil Kandil'de olduğu algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Bahoz'un cesedinin Suriye'den çıkarılması, hatta Kandil'e götürülmesi planının yapıldığı belirtildi. Ayrıca önümüzdeki günlerde Bahoz'un Irak'taki bir hava saldırısında öldürüldüğü haberlerinin servis edilebileceğine dikkat çekiliyor.

PKK, Irak'ta öldürecek!

Türk istihbaratı tarafından Menbiç operasyonunu yönettiği belirlenen ve sıkı takibe alınan Bahoz Erdal'ın aracını havaya uçuran bombanın, oturduğu koltuğun altına yerleştirildiği iddia edildi. Bahoz'un cesedinin Suriye'den Kuzey Irak'a taşınacağı ve “hava saldırısında öldü" haberlerinin servis edileceği belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.