Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Barzani'nin kampanyasında skandal harita!

Türkiye, İran, Irak ve Suriye ile ABD’nin uyarılarına rağmen Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani tarafından yapılacak bağımsızlık referandumu için asılan afişler gerilim yarattı. Erbil’den Süleymaniye’ye kadar Kuzey Irak kentlerinin merkezlerine, Erbil kalesine ve neredeyse tüm caddelere asılan ve üzerinde ‘Bağımsızlığa evet’ yazan propaganda afişlerindeki sözde Kürdistan haritası Barzani’ni asıl niyetini ortaya çıkardı. IKBY tarafından bastırılan afişlerde yıllardır PKK’nın yayın organlarında kullanılan harita yer aldı.

DÖRT ÜLKEDEN TOPRAK

Barzani’nin daha önce de dile getirdiği bağımsızlık ve büyük Kürdistan hayali referandumla birlikte tekrar gündeme geldi. Kuzey Irak’ın her tarafına asılan afişlerdeki haritada İran, Irak ve Suriye’nin bir kısmı ile Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Akdeniz ve İç Anadolu bölgesinde yer alan 26 kenti sözde Kürdistan haritasında yer alıyor.

TÜRKİYE'NİN ÜÇTE BİRİ

Afişlerde yer alan ve Türkiye’nin yaklaşık üçte birini kapsayan haritada Güneydoğu Anadolu bölgesinden Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Mardin veSiirt, Doğu Anadolu bölgesinden Ardahan, Kars, Iğdır, Erzurum, Ağrı, Van, Muş, Şırnak,Hakkari, Bitlis, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Malatya, Akdeniz bölgesindenKahramanmaraş, Kilis ve Hatay, İç Anadolu bölgesinden ise Sivas’ın tamamı ya da bir kısmı fularlara, tişörtlere basılan, mitinglerde kullanılan ‘büyük Kürdistan’ toprakları arasında gösteriliyor.

IKBY’DEN AÇIKLAMA GELDİ: BİZ ASMADIK

IKBY hükümeti haritaların kendi bilgeleri dahilinde olmadığını, bazı özel şirketler tarafından kiralanan panolara asıldığını söyledi.  AA muhabirine konuşan IKBY Dışilişkiler Dairesi Türkiye Masası Sorumlusu Dr. Abdusselam Stuni, “O haritaların hükümet ile bir alakası yok. Resmi olarak halkı bilgilendirmek için kullandığımız harita Irak’la sınırlıdır. Bazı özel şirketler sorumsuz bir şekilde davranıp asmış” dedi.

Vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.