Öne Çıkanlar ışid türkiye terör örgütü terör Isaac Liev Schreiber

Başbakan Binali Yıldırım, 9. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'na katıldı. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan, Irak ile Başika gerilimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Irak yönetiminin Türk askerlerine yönelik tepkisini değerlendiren Başbakan, "Bağdat ne söylerse söylesin, Türk varlığı orada kalmaya devam edecek." dedi.

IRAK'TAKİ TÜRK VARLIĞI

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları;

Irak hükümeti, Bağdat ne söylerse söylesin, bölgedeki DEAŞ'la mücadele için, bölgedeki demografik yapının zorla değiştirilmemesi için Türk varlığı orada kalmaya devam edecektir.

Suriye'nin normale dönmesi için işin bir yerinden başlamış bulunuyoruz. Diğer ülkelerin de aynı şekilde bir an önce terör gruplarını ortadan kaldırarak Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak şekilde, bütün etnik yapıların birlikte yaşayacağı, herkesin temsil edileceği bir yönetime ulaşması, kavuşması için gerekli sorumluluğu yerine getirmesini bekliyoruz.

IRAK'IN HADDİ DEĞİLDİR

Bizim amacımız daha fazla insanlık dramının yaşanmaması, daha fazla kan akmaması ve bölgedeki oldu bittilerin önüne geçilmesidir. Irak'ta mahli olmayan birçok ülke orada dolaşırken, tarihi derinliğiyle bölgede her zaman olmuş Türkiye hakkında böyle ileri geri laflar etmek, Irak hükümetinin haddi değildir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.