Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

Başbakan Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Biden ile görüştü!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüştü. Telefonla gerçekleşen görüşmede Irak'taki Türk askeri varlığı ele alındı.

Başbakanlık'tan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: 'Sayın Başbakanımız, Irak bağlantılı gelişmeler hakkında, karşı tarafın talebi üzerine, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'la görüşmüştür.

DAEŞ terör örgütüyle mücadele kapsamında Başika'da kurulmuş olan eğitim tesisinde 2015 Mart ayından bu yana yürüttüğümüz eğitim faaliyeti ve buradaki eğitimcilerin ve kampın güvenliği için alınan tedbirler konusunda Biden'ı bilgilendiren Sayın Başbakanımız, Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini büyük bir hassasiyetle savunduğumuzu ve aynı hassasiyeti tüm ülkelerden beklediğimizi vurgulamış; Türkiye'nin DAEŞ'le mücadele bağlamında dost Irak Hükümeti'ne, Bağdat'la eş güdüm içerisinde katkı vermeye devam edeceğini ifade etmiş; bu hususları bir mektupla Başbakan Ebadi'ye ilettiğini, ayrıca, halihazırda Bağdat'ta bulunan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan'ın Başbakan Ebadi ve Dışişleri Bakanı Caferi ile bir araya gelmekte olduğunu kaydetmiştir.

Sayın Başbakanımız ve ABD Başkan Yardımcısı Biden gelişmelere göre yeniden temas etme hususunda mutabık kalmışlardır.'

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.