Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Başbakan Yıldırım açıkladı: 208 şehit

İşte o konuşmadan satır başları

Türkiye büyük bir beladan daha kurtulmuştur. Başkomutan Erdoğan 'Millet bedel ödemesin gerekirse biz ödeyelim' diye ortaya koyduğu tavır sonrası hükümetimiz gerekli adımları hızlıca atmıştır.

SİYASİ PARTİLERE TEŞEKKÜR

Burada teşekkür etmemiz gereken bir çok kişi ver kurum var. Bizimle temasa geçen CHP', MHP ve HDP yöneticileri bunun başka bir şey olduğunu ve burada parti hesabı asla yapılamayacağını ifade ettiler. Biz de sayın genel başkanlara teşekkür ettik. 'Sizin desteğiniz görüş farkı gözetmeksizin herkesin meydanlara inmesini ve demokrasi nöbetine dahil olmalarını' istedik ve kabul ettiler. Bu asil davranışlarından dolayı milletim adına teşekkür ediyorum.

TÜREK MEDYASI MİLLİ BİR DURUŞ GÖSTERDİ

Bir diğer teşekkürümüz de Türk medyasına. Türk milletinin değerlerine yakışır bir yayın anlayışı ile darbenin asla meşruiyet kazanamayacağı tezi ile çok milli bir duruş gösterdiler. Bütün medya kuruluşlarımıza milletimiz adına teşekkür ediyoruz.

KAHRAMAN POLİSLERİMİZ GEREKEN CEVABI VERDİ

Bu süreçte valilierimiz, kaymakamlarımız, emniyet müdürlerimiz canla başla mesai mevhumu dikkate almaksızın çalışmışlardır. Çok büyük iş başarmışlardır. Kahraman polislerimiz bu alçaklara gereken cevabı vermişlerdir.Demokrasi mücadelesinde, darbe girişimini çökertme mücadelesinde sivil, polis şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum. 

TSK ÜLKEMİZİN GÖZBEBEĞİDİR

Bu darbede bir şeyi özellikle dikkate almamız lazım. Bu darbe girişimi TSK bünyesinde başlatılmış olsa da, bunu yapmaya çalışanların vatanını, milletini, bayrağını seven subay ve astsubaylarla hiçbir alakası yoktur. Bunlar eli kanlı terör örgütü mensuplarıdır. Lütfen bu canilerle Silahlı Kuvvetlerimizi bir tutmayın, Silahlı Kuvvetlerimiz ülkemizin gözbebeğidir, bölücülükle mücadele büyük bir mücadele vermektedir. Bu hain girişimde bulunanların Silahlı Kuvvetleri temsil edemeyeceği ve bu hususu değerlendirirken askerimize, ordumuzun itibarın zarar verecek hareketlerden vatandaşlarımız lütfen uzak olsunlar. 

YARGI CAMİASINA TEŞEKKÜR

Yargı, adalet camiasına bir büyük teşekkür. Bu çılgınca kalkışmaya önderlik eden, teşvik eden ve sevk edenlerin teker teker Türk adaleti savcıların marifetiyle almış, bu konuyla ilgili detayları daha sonra vereceğim, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, rütbe makam gözetmeksizin, yıldızlarına apoletlerine bakmaksızın gereğini yapmıştır. Onlara şükranız. Adalet Bakanlığımızın, İçişleri Bakanlığımızın bütün mensuplarına teşekkür ediyorum. 

MİLLET "BEN BURADAYIM" DEDİ

En önemlisi milletin olduğu yerde illlet olmaz. Millet 'Ben buradayım, meydandayım dedi, bu çapulcular gelsin karşısında biz varız' dedi. Askerleri alıp onlara nasihat edenler, meydandan ayrılmayan, kucağında bebeleriyle, yanlarıyla bastonlu dedeleriyle hep sokakta olan aziz milletime ne kadar teşekkür etsek azdır.

HESABINI ÖYLE BİR SORACAĞIZ Kİ...

Bunların hesabını öyle çetin soracağız ki bunun hesabını görecekler. Görmezsek bu dünyada da öte dünyada da rahatlık yok bize. Bunu yaparken hırsla hareket etmeyeceğiz, kanun içinde hareket edeceğiz. Duygusal olmaktan uzak ama insan hayatının bilinciyle hareket ederek hesabını soracağız. 

HER ŞEY TIKIR TIKIR İŞLİYOR

Bu girişim başladıktan sonra cuma günü, cumartesi, pazar çeşitli çevreler Türkiye'de ekonominin alt üst olacağı şeklinde propagandalar yaptılar. Bu propagandaların maksatlı olduğunu biliyorduk. Ekonomiden sorumlu arkadaşlarımız gerekli temasları yaptılar, Allah'a şükür bugün itibariyle finansal sistemimiz tıkır tıkır işliyor. Merkez Bankası işin başında, her türlü tedbiri almak için hazır bekliyor. Bugün ekonomik göstergelerde yaşanan değişim, Türkiye'nin normal günlerde yaşanandan farklı değil. Ne kurda, ne faizde değişim normal sınırlarda seyrediyor. Bu darbe demokrasinin, milli iradenin temsilcisi hükümet tarafından bastırılmış, hayat normale dönmüştür.

TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI BİR GEVŞEME YOK

Burada bir başka durum da hükümet bütün işini, enerjisini buna ayırdı, dış tehditlere karşı zaafiyet var, bölücü terör örgütüne karşı zaafiyet var. Bunda da yanıldılar. Bu Türkiye'nin 100 yıllık tecrübesi içinde küçümsenecek bir olay değil. Bunun gibi pek çok tehdidi de bertaraf edecek gücü olduğunu dünya alem bilmelidir. Dışarıya doğru alarm halimiz devam ediyor. Bölücü terör örgütüne karşı gevşeme yoktur.  

BELGELER ELİMİZDE

Bu darbe teşebbüsü Türkiye demokrasisine karşı olduğu ayan beyan bellidir. Bunların 'kainat imamı' dedikleri, cümle alem biliyor, elimizdeki 7 bin 500 gözaltına alınanlardan bu kişinin adresinin çok net olarak belgeleriyle elimizde olduğunu bilmekte fayda var. Konuşacak çok şey var ama her şeyi zamanı gelince söyleyeceğiz.

BUNU ANCAK ESED YAPTI

Bir anlamda arazi temizliği yapmakla meşgulüz. Bunu yapanlar akıllarınca her ayrıntıyı hesap etmişlerdir. Kimin ne göreve geleceği, tam 12 Eylül darbesinin planlaması niteliğinde bir planlama. 12 Eylül'den bunun bir farkı var. 12 Eylül darbesinde bile vatandaşın üzerine bomba atılmadı, Meclisini bombalamadı, vatandaşın üzerine kurşun sıkılmadı, Cumhurbaşkanlığını bombalamadı. Bu devletin verdiği elbiseyi giyeceksiniz, imkanlarından yararlanacaksınız, vergilerle paralarla alınan silahları gelip meydana inen Türkiye'ye sahip çıkan bu aziz milletin evlatlarının üzerine yağmur gibi atacaksınız. Bunun asla ve asla kabul edilebilir bir yanı yok. Bunu ancak Suriye Esed yaptı. Ben Türkiye'nin şanlı ordusunun yaptıklarının Esed'in yaptıklarıyla karşılaştırmaktan hicap duyuyorum. Gözbebeğimiz, Türkiye'nin güvenliğinin sigortası olan güvenlik güçlerimize toptancı anlayışla vatandaşlarımız kötü gözle bakmasın.

BU BİZİM ORTAK KADERİMİZ

Bu olayın soruşturması devam ediyor, gözaltılar devam ediyor. Bundan sonra zerre kadar bir ihtimali gözardı etmeden, bütün riskli alanları kontrol etmeyi sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz ayrıştırıcı olmayalım, kucaklayalım, dostluk halkasını güçlendirelim. Gün bir olma, beraber olma, hep beraber Türkiye olma günüdür. Demokrasiye sahip çıkma azmi azalmasın, artarak devam etsin. Tehdit tektir. Tehdit Türkiye'nin geleceğidir. Türkiye'nin geleceğinde herkes söz sahibidir. AK Parti, CHP, MHP ve HDP bütün herkes söz sahibidir. Bu bizim ortak kaderimizdir. Buna sahip çıkmada asla ve asla zaafiyet göstermemiz gerekir. 

145'İ SİVİL 208 ŞEHİT!

Şu anda komuta kademesi iş başındadır. Hem askeri hem emniyet güçlerimiz büyük fedakarlık yaparak görevlerini yapmaktadır. Hükümetimiz de bir dizi çalışmalar yapacaktır. Kanun görüşmeleri devam edecek. Vatandaşlarımız işine gücüne gidecek, akşamları mesaiden çıkıp meydanlarda demokrasi nöbetini tutmaya devam edeceğiz. Biz de arkadaşlarımız da bütün partileri, başkanları, milletvekilleri, yöneticileri bu meydanlardaki şenliğe davet ediyorum. Onların da bulunması çok önemlidir.Bu darbe kalkışmasında 208 şehidimiz var. 60 tanesi polis, 3'ü asker, 145 sivil. Bunlar şehitlik mertebesinin en üst seviyesine çıkmışlardır. Düşmana karşı çarpışıp askerimiz, polisimiz hangi statüdeyse aynı şekilde yakınları faydalanacaktır. bin 491 yaralımız 7 bin 543 gözaltı var.

24 DARBECİ ÖLDÜRÜLDÜ

24 darbeci öldü, 50 darbeci yaralı, 7 bin 271 işlemleri süren darbeci var. 5 HSYK üyesinin üyeliği düştü, 2 bin 735 hakim ve savcı açığa alınmıştır. İlk etapta Maliye Bakanlığımızda bin 500'e yakın görevden el çektirme işlemi yapıldı, İçişleri Bakanlığımızda 7 bin 877 personel hakkında açığa alınma kararı verilmiş. Bunların icrası devam etmektedir.
Bundan sonraki kısmı da önemli. Gerek hukuki, yasal yönden bazı çalışmalar, gerek idari yönden bazı kararlar süratle alındı. Alınmaya devam edilecek. Bunu zamanı geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Amacımız Türkiye'nin 3. dünya ülkesi görünümünden çıkması. Yavrularımızın geleceğinin karartılmasına yol açacak bu yasadışı işlerin yaşanmaması gerekleri yapacağız.Benim 12 yaşındaki torunum, 'Dede, bunlar bizim askerlerimiz değil mi, niye insanları öldürüyorlar?' dedi. Ben buna cevap veremedim ama öyle bir cevap vereceğiz ki bütün dünya görecek. 
SORU & CEVAP 

SORU: Bu darbe içinde FETÖ dışında başka bir güç görüyor musunuz? YAŞ’ın ertelenmesi doğru mu?

YAŞ’a kısa bir süre kaldı ama şartlar değerlendiriliyor. Bunalrın hepsini önümüzdeki günlerde kararını verip kamuoyuyla paylaşacağız. Bu kalkışmayı başlatanlar FETÖ mensuplarıdır. Bu süreçte onlara katılan var mıdır yok mudur Türk adaleti bütün ayrıntılarıyla ele alacak ve gerçeği ortaya çıkaracaktır. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır.

SORU: Gülen’in iadesiyle ilgili süreç başladı mı? İdam beklentisinde hükümetten bir adım beklemeli miyiz?

Dostlarımıza teşekkür ettik. ABD de bizim dostumuzdur stratejik ortağımızdır. Derin ilişkimiz vardır. Ben ABD yöneticilerine diyorum ki bir ülkede demokrasiyi sona erdirmek yerine ne idüğü belirsiz bir rejim getirmek, yani adını bile koyamıyoruz… Hangi saiklerle yaptıkları belli olmayan hedefleri karanlık olan bir küresel tehdit var. 

"BUNDAN DAHA İYİ DELİL OLUR MU"

Yani delil belge? Bundan daha iyi delil olur mu? Bir devleti yok etmeye çalışan bir haşhaşi örgüt mensupları ve ona direktif veren bir kişi varken dostlarımız hale bize delil gösterin derse biz biraz hayal kırıklığı yaşarız.

Burada da dostluğumuzu sorgulanması bile gündeme gelebilir. Her şeye rağmen bütün belgeleri de adalet bakanlığımız gereken çalışmaları yapıyor.

Sokakta idamla ilgili tezahüratlar yapılıyor. Türkiye bir hukuk devleti. Bunula beraber biz vatandaşlarımız için siyaset yapıyoruz. Vatandaşlarımızın isteği bizim için emridir. Bu olayın sıcaklığı içinde acele etmemek gerekir. Meclisimiz düşünür karar verir. Halkın kanaatine göre hareket ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.