Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Battlefield oyununda büyük skandal!
Battlefield oyununun Çanakkale Savaşı bölümünde kullanıcılar Türk askerini öldürerek puan kazanıyor.

Dünya oyun devi Amerikan Electronic Arts'ın, önceki gün piyasaya sürdüğü oyunda skandal bir kurgu var. Çanakkale Savaşı'nı konu olan oyunda kullanıcılar Çanakkale'ye gelerek Türk askerlerini öldürüyor. Battlefield (cephe-savaş alanı), oyun serisinin son versiyonu Türk kullanıcıları adeta şok etti. Seddülbahir'de çıkarma yapan anzak askerleri yerine geçen oyun kullanıcıları, Türk siperlerini ele geçiriyor ve siperdeki Mehmetçiği öldürüyor. Oyunun bir bölümünde Çanakkale'nin bir köyüne giden Anzak askerleri köyün hamamını patlatıyor. Her öldürme ve patlatma kullanıcıya bir puan olarak ekleniyor.

15 MİLYON HEDEFİ VAR

Amerkilı oyun devinin dünyanın birçok yerinde milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. Frangman tanıtımları hafta için yapılan oyun için firma müşterilerinden ön sipariş aldı. Önceki akşam yayına giren oyun için satış ücreti henüz açıklanmadı. Fakat firma oyun için yılda 15 milyon adet satış beklediğini açıkladı.

OYUNDA LAWRENCE DE VAR

Oyunun bir bölümü de Ortadoğu'da geçiyor. Osmanlı ile savaşın verildiği oyunda kullanıcılar, İngiliz ajan Lawrence'ın sevgilisi bedevi bir kadın karakterini Osmanlı askerlerine karşı savaştırıyor. Osmanlı'ya ait trenin bombalanmasının hedeflendiği oyunda Türk askerlerinin teker teker vurulması gerekiyor. Amerika'da birçok ünlü siteye yapılan siber saldırılar, oyun şirketi Electronic Arts'ı da vurdu. Önceki gün kullanıma geçen oyunun indirilmesi ve çalıştırılmasında büyük sorunlar yaşandı. Battlefield'i üreten Electroic Arts şirketinin serverlarına da DDOS saldırıları gerçekleşti. Bu yüzden ilk günde oyun satın alınan kullanıcılar tarafından kullanılamadı.

ÇİN YASAKLAMIŞTI

Firmanın geçen yıl piyasaya sürdüğü Battlefield 4 serisi ise Shanghai'yi işgali konu alıyordu. Ancak Çin hükümeti, oyunu daha piyasaya girmeden yasaklama getirdi. Çin hükümeti yasağını bir iki kademe ileri götürerek, oyunun demosunun bile indirilmesini engelme yoluna gitti. Irak ve Suriye üzerinden Orta Doğu'ya yeniden saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde böyle bir oyunun ortaya çıkması ilginç bulundu. Uzmanlar, Türkiye ve İslam düşmanlığının körüklendiği bir ortamda bu oyunun piyasaya sürülmesinin, bir bilinç altının yansıması olarak değerlendiriyor.

57. Alay her zaman tetikte

15 Temmuz'da gösterdiği cesaret ile adını hafızalara kazıtan emekli Binbaşı Barış Dedebağ Yeni Şafak'a Amerikalı oyunu değerlendirdi. Psikolojik savaştan bahseden Dedebağ, Çanakkale Savaşı'nda tüm askerlerini kaybettiğimiz 57. Alay'ın günümüz versiyonu olan gönüllülerin, her zaman Türkiye'yi korumak için tetikte olduğuna dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 7 yıl önce

yokmu bizdede aslan şu ABD rambolarını s... edecek

Avatar
haşim 7 yıl önce

bizde ÇİN gibi yasaklayalım..