Öne Çıkanlar suriye türkiye edip yüksel hapis cezası fransa terörist

Belçika'da Fehriye Erdal kararı
DHKP-C üyesi Fehriye ErdalTürkiye'de işlediği suçlardan dolayı Belçika'da gıyaben yargılandı. Savcılık Fehriye Erdal için Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı 30, terör örgütü üyeliği suçundan dolayı 15 yıl ağır ceza talep etti. 

Mahkeme heyeti firari olan Sabancı suikastı faillerinden Fehriye Erdal'ı 30 ağır hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Terör örgütü üyeliği suçundan vereceği kararı ise 2 Ocak tarihinde gerekçeli kararla birlikte açıklayacağı öğrenildi. 

ÖZDEMİR SABANCI SUİKASTI

İşadamı Özdemir Sabancı ile beraber Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe, 9 Ocak 1996 'da DHKP-C'li teröristler tarafından İstanbul Sabancı Center'da öldürüldü.

Cinayetin Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar tarafından işlendiği tespit edildi. Mustafa Duyar yakalanıp hapse atıldı, 1999 yılında hapishanedeki bir isyan sırasında öldürüldü. Fehriye Erdal, en son Belçika'nın terörle sarsılan başkenti Brüksel'de görüntülenmişti.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
E.y 7 yıl önce

Bir yanlışlık olmasin