Öne Çıkanlar esed erdoğan chp DAEŞ son dakika haberleri

BM'den flaş Kuzey Kore çağrısı!

BMGK, Japonya ve ABD'nin talebiyle Kuzey Kore'nin son füze denemesini görüşmek için biraraya geldi. 

Toplantıda Pyonyang yönetiminin, BMGK'nın yeni yaptırım kararı almasından sadece üç gün sonra füze denemesi yapması kınandı. Füze deenemesi "provokatif eylem" olarak nitelendirildi. Kuzey Kore'nin bu tarz eylemlere bir son vermesi çağrısında bulunuldu. 

Bildiride ayrıca tüm BM üyelerinden Kuzey Kore'ye yönelik alınan yaptırım kararlarının uygulanmaya konulması istendi. 

BMGK'dan üye ülkelere Kuzey Kore çağrısı

BİR YILDA 19. FÜZE DENEMESİ, 12. TOPLANTI

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya ise, "provokasyonlar ve yeni yaptırım kararları kısır döngüsüne girildi"  açıklamasını yaptı. Soruna diplomatik çözüm bulunması gerektiğinin altını çizdi. BM kararlarının arkasında durdu.

BMGK'dan üye ülkelere Kuzey Kore çağrısı

Japonya'nın BM Daimi Temsilcisi Koro Bessho da Kuzey Kore'nin hem kendi ülkesi hem de tüm dünya için tehdit oluşturduğunu söyledi. 

BMGK'dan üye ülkelere Kuzey Kore çağrısı

Ayrıca, BM'den yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kore'nin 2017 yılı içinde 19 kez balistik füze denediği, BMGK'nın da bu konu için 12 kez toplandığı bildirildi.
 

BMGK'dan üye ülkelere Kuzey Kore çağrısı

ABD'NİN ADASI GUAM'I VURABİLİYOR

Güney Kore askeri yetklilileri, füzenin başkentten fırlatıldığını ve 3 bin 700 kilometre havada kaldığını duyurmuştu. Bu mesafe, ABD'nin Pasifik'teki adası Guam'ı vurmak için yeterli.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İhsan 7 yıl önce

Dünyada her devlet kuzey kore gibi boyun eğmeseydi, bugün insanlık bu kadar acı çekip, aşağılık bir hayat sürmek zorunda kalmazdı. 1,5 milyardan fazla insanın tuvaleti, içme suyu olmayan bir dünyadan bahsediyoruz. Evsiz insanlar, sözde en gelişmiş zengin denilen ülkelerdeki sayısı ne kadar gizli tutulsa da, koskaca bir metropol şehir oluşturacak kadar yoğun. Örneğin, Almanya, ABD gibi. Hindistan, Afrika, Pakistan ve daha yüzlerce ülkede zaten gayet normal olan bu şeyler tek bir amaca hizmet ediyor: İnsanlığı aşağılamaya, ezmeye, yok etmeye. İşte dünyamızın milyarda bir değindiğim insanlık sorunu. Diğerlerini yazmakla zaten bitmez.