Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Bozdağ'dan tartışmalı düzenlemeyle ilgili açıklama

TCK'da cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenleme TBMM Genel Kurulu'nda tansiyonun yükselmesine sebep oldu.

CHP'LİLER, 'TECAVÜZCÜYE YARIYOR' DİYE ELEŞTİRDİ

Önerge 'tecavüzcüye istismarda bulunduğu kişi ile evlenerek cezadan kurtulma imkanı veriliyor' tartışmalarına neden oldu.

ADALET BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

Sosyal medyada da gündem olan önerge ile ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Bozdağ şunları söyledi:

TECAVÜZCÜ İLE EVLENEREK CEZADAN KURTULMA İMKANI GETİRİLMEDİ

"Tecavüzcü ile evlenerek cezadan kurtulma imkanı getirilmemiştir. Bunun aksini iddia edenler, konuyu bilerek ve isteyerek çarpıtanlardır. Cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir nedenle cinsel istismar suçunu işleyenler (tecavüzcüler), bu düzenlemeden yararlanamaz. Düzenleme; cebir, tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir sebeple birlikte olanları, yani tecavüzcüleri kesinlikle kapsamamaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
melahat yilmaz 7 yıl önce

E iyide neyi kapsiyormus

Avatar
salih 7 yıl önce

kimbilir hangi akapeli tecavüzcüyü kurtarmak için bu yasayı çıkardılar!

Avatar
irfan yumakgil. ya hu 7 yıl önce

Ya hu ülke bu kadar ağır işler var iken iki gencin aşk macerasi icin yaşları küçük olduğundan dolayı yasa mı cikariyor .el insaf...tam sırası..mi

Avatar
Sedat 7 yıl önce

Salih akp koysun g..üne

Avatar
salman 7 yıl önce

Sanırım yaşı tutmayan sevgililer

Avatar
kübra özdemir 7 yıl önce

ne olur birakin bu yasa ciksin kocam yaşim küçük diye hapiste magdurum cocuklarimla duyun sesimizi