Öne Çıkanlar ışid terörist gözaltı terör fenerbahçe

Can Dündar'ın akıl almaz para trafiği

Suriye'ye yardım götüren MİT TIR'larına yapılan baskına ilişkin görüntüleri yayınlamasının ardından hakkında 'casusluk' suçlamasıyla dava açılan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın para trafiği dudak uçuklattı. Selam-Tevhid'e Kumpas Soruşturması kapsamında MİT TIR'larının durdurulmasını araştıran İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan'ın elde ettiği belgeler soruşturma dosyasına girdi. Yapılan incelemelerle son 3 yıl içinde Can Dündar'ın banka hesaplarında milyonlarca liralık hareketlilik tespit edildi.

GEZİ'DEN HEMEN ÖNCE PARA MUSLUĞU AÇILMIŞ

Dündar'ın para trafiğinin odağında Çengelköy'de satın aldığı bir arazi bulunuyor. Gezi Parkı olaylarından bir hafta önce Can Dündar tarafından satın alınan arazi için Türkiye İş Bankası'ndan 4 milyon liralık finansman kredisi kullanıldığı belirlendi. Yüksek miktardaki bu kredinin banka tarafından Can Dündar'a 36 ay vadeyle ancak 'sıfır faizle' verildiği tespit edildi. Aynı bankadan başka bir vatandaş kredi istese, 4 milyona ek olarak 1 milyon 250 bin TL faiz ödemek zorunda. Sıfır faizle para musluğu açılan Dündar'ın ne gibi bir ayrıcalığının bulunduğu ise merak konusu.

YAKLAŞIK 2 MİLYON KALDI

Savcılığın tespitlerine göre Dündar sözkonusu krediyi 6 milyon TL'lik bir arazi satın almak için kullandı. Üsküdar Çengelköy Mahallesi 146'ncı paftada yeralan arazinin sahibi ise emlak zengini Masis Mark'tı. 6 milyon TL'lik arazinin 4 milyonunu sıfır faizle Türkiye İş Bankası'ndan alan Dündar'ın ihtiyacı olan diğer 2 milyon TL'yi nereden bulduğu ise araştırılıyor. Yeni Şafak'ın elde ettiği bilgilere göre Dündar, 14 Mayıs 2013 günü aldığı 4 milyon TL'lik kredinin 2 milyon 14 bin 48 TL'sini şimdiye kadar ödedi. Dündar'ın 12 Mayıs 2016'ya kadar 1 milyon 985 bin 952 TL daha ödemesi gerekiyor. Yani Dündar, bir buçuk ay içinde borcunu kapatmak zorunda.

İşte bankanın savcılığa gönderdiği o belge




Sıradan vatandaşa imkansız'Casusluk' sanığı Can Dündar, yüzde 0 faizli 4 milyon TL'lik krediyi 2013'ün mayıs ayında Türkiye İş Bankası'nın Kavaklıdere Şubesi'nden kullandı. Başka bir vatandaş aynı miktarda krediyi bugün kullansa yaklaşık 1 milyon 250 bin TL faiz ödemek zorunda. O günün faiz oranlarına göre ise bu tutar yaklaşık 1 milyon liraya tekabül ediyor. 'Cari hesap' biçiminde verilen kredi için ayrıca belirli bir ödeme planı konmadı ve Dündar'a 12 Mayıs 2016'ya dek istediği zaman ödeme imkanı tanındı. Bankanın Can Dündar'a verdiği kıyak kredi, Çengelköy'deki arazinin sahibi Eskidji Yönetim Kurulu Başkanı Dikran Masis oğlu Masis Mark'ın aynı bankadaki hesabına 2 milyon 250 bin dolar olarak havale edildi.Villa satışı da şaibeli. 2013 yılında 6 milyon TL karşılığında Çengelköy'de arazi alan Can Dündar'ın, MİT TIR'ları ile ilgili ihanet manşeti sonrası Rönesans Evleri'ndeki villasını sattığı, hem de satış işleminin manşeti izleyen günlerde gerçekleştiği ortaya çıkmıştı. Evi satınalan kişilerin ise MİT TIR'larını durduran ve soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Tümgeneral Hamza Celepoğlu'nun avukatı Sönmez Ahi ve ortağı Bekir Mustafa Yılmaz olduğu tespit edilmiş, olayda rol alan 4 avukat tutuklanmıştı.

Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.