Öne Çıkanlar ıkby yunus mallı türkiye İBB İHRAÇ İSKİ son dakika açıklaması

Can Dündar ve Erdem Gül tahliye edildi!

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, 27 Kasım 2015'ten bu yana tutuklu olan Can Dündar ve Erdem Gül'ün başvurusunu karara bağlamıştı.

Yüksek Mahkeme, Dündar ile Gül'ün, Anayasa'nın 19. maddesinde düzenlenen "kişi hürriyeti ve güvenliği", 26'ncı maddesinde düzenlenen "düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti" ve 28'inci maddesinde düzenlenen "basın hürriyeti" haklarının ihlal edildiğine karar vererek, ihlalin ortadan kaldırılması için dosyayı ilgili mahkemeye göndermişti.

Kararın oy çokluğuyla alındığı, Anayasa Mahkemesi üyeleri Hicabi Dursun, Kadir Özkaya ve Rıdvan Güleç'in ret yönünde oy kullandıkları, genel kurula katılan diğer 12 üyenin ise ihlal yönünde oy verdiği belirtilmişti.

92 GÜN SONRA TAHLİYE EDİLDİLER

Anayasa Mahkemesinin kararı, ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkeme tarafından Gül ve Dündar, gecenin ilerleyen saatlerinde cezaevinden 92 gün sonra tahliye edildiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.