Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

"Canlı bomba"yı 30 metreden tespit edebiliyor
İngiliz firmasına ait, canlı bombayı yaklaşık 30 metrelik mesafeden tespit edebilen "Mirtle" adlı cihazın tanıtımı yapılarak distribütörlük anlaşması imzalandı.

Cihazı Türkiye'ye getiren şirketin yönetim kurulu başkan vekili Bülent Perut, firma olarak "Mirtle" adlı teknolojiyi getirdiklerini belirterek, uyuşturucu, silah ve patlayıcı maddelerin tanınmasını sağlayan uygulamaların da cihaza yükleneceğinden söz etti.

İşte Bülent Perut'un açıklamaları;

"Cihazın, terörle mücadele anlamında halkımıza çok yararlı olduğunu gördük. Cihaz, dünyada 5 yıldır kullanılıyor. ABD Başkanı Obama toplantıya gitmeden önce bu aletler kalabalığı tarıyor. Şu anda sadece devletler kullanıyor, özel sektöre verilmiyor. Biz de kamu kurumları için Türkiye'de tanıtımını yaptık. Sistemi bulan kişi İngiliz fizik profesörü Nick Bowring, geliştiren kişi ise Carl Cagliarini. Cihazın satış fiyatı 200 bin dolar. Şirket, Türkiye'de de üretim için yatırımı düşünüyor. Buradan da bölge ülkelere ihracat yapacak."
Carl Cagliarini ise sistemin ultra geniş milimetrik radyo dalgalarıyla insanların üzerini tarama prensibine dayandığını söyledi.
Cagliarini, "Mirtle, okullara getirilen tabancaları, spor karşılaşmaları, caddeler ve kalabalık alanlara yönelen intihar bombacılarını tespit etmekte kullanılmaktadır." 



Kaynak: Yeniakit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
muammer 8 yıl önce

bir vatandaş olarak çok üzülüyorum verdiğimiz şehitlere bu uzaktan kumandayla patlatılan bombalar yüzünden özellikle kalleşler artık bişey yapam8yacaklarını anladılar şimdi bu yönteme baş vuruyorlar benim kendi kanaatim bu askerimizi polisimizi taşıyan servis araçlarına sinyal bozucu cihaz takılamıyormu bunu merak ediyorum??