Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

Canlı yayına bağlanan askerler FETÖ'cü çıktı!
TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, 15 Temmuz darbe gecesi canlı yayına çıkardığım 5 komutandan 3'ü bir ay sonra darbecilerle iş birliği yapmak ve ByLock kullanmaktan tutuklandı dedi.

TGRT 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilk teması kuran 4 kanaldan biriydi. Erdoğan'ın halkı sokağa davet etmesi ile birlikte darbe girişiminin de seyri değişmişti. TGRT Haber ve İHA Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, o gece yaşananları 33. Ulusal Bilimi Kurultayı'nda anlattı. 15 Temmuz gecesi rejiyi aradan çıkardıklarını belirten Yaşar "O gece bir taraftan komutanların telefonlarını arıyorsunuz, bir taraftan Cumhurbaşkanı'na ulaşmak için Cumhurbaşkanı Danışmanı Mustafa Varank'ı arıyorsunuz. Ve nihayet öldürücü darbe geldi. TGRT Haber, Cumhurbaşkanı'na bağlanmayı başardı ve Erdoğan ilk defa bu kanalda insanları sokağa davet etti" diye konuştu.

Yaşar, şöyle devam etti: "Darbe artık tam anlamıyla kendisini hissettirmeye başlamıştı. Ankara temsilcileri de patronlarla direkt olarak iletişime geçtiler. O ara Yönetim Kurulu Başkanımız Mücahid Ören Bey aradı, 'Çok sert bir şekilde bu darbeye karşılık vereceğiz' dedi. Kameraman arkadaşım Aziz Turan 'Kapıyı kilitledim, içeri girmeleri 10 dakika sürer' diyordu. Uçaklar alçak uçuş yapınca ben her şeyin normal gitmediğini anladım. '2016'nın dünyasında darbe olur mu? Saçmalamayın' diye konuşuyorduk daha önce, bir baktık gerçekten kanlı bir darbe ile karşı karşıyayız."

O gece yayını TGRT'nin terasından yaptıklarını kaydeden Yaşar "Yukarı baktık ki her tarafa ateş açılıyor. Genç kameraman arkadaşlarımızı yukarı çıkardık. Çocuklar ayakta duramıyor. Bir taraftan F-16'lar ses hızını aşıyor, sonik patlamalar, bir taraftan süper kobralarla açılan ateş; Kızılay Meydanı'na, Genelkurmay'ın önüne. Orada can pazarı yaşanıyor. Böyle bir ortamda yayına 'Öleceksek bu gece ölelim' diye başladık. Sabah bir türlü olmak bilmiyordu. Bir taraftan askerleri yayına bağlıyoruz. Galiba 4 veya 5 komutanla konuştum, 3'ü 1 ay sonra darbecilerle iş birliği yapmaktan, ByLock kullanmaktan tutuklandı" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.