Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya çatışma fenerbahçe haber

Castro'nun adı Ankara'da parka verilecek

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Küba’nın lideri Fidel Castro’nun adı Çankaya’da yaşayacak. Çankaya Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi’nde bulunan bir parka Küba lideri Fidel Castro’nun adı verilecek.

Aydınlarının, bilim insanlarının, sanatçılarının ve sporcularının adlarını parklarına vererek vefasını gösteren Çankaya Belediyesi, ülkeler arası dostluk çalışmalarına da katkısını sürdürüyor. Yabancı ülkelerde "kardeş kentö anlaşması yaparak Türk ve diğer ülke halkları arasında dostluk köprüsü kuran Çankaya Belediyesi, 2003 yılından bu yana Küba Havana Playa ile de kardeş kent. Küba ile uzun yıllara dayanan bu dostluk, 90 yıllık yaşamını emperyalizme karşı mücadeleye adayarak Küba halkının yanı sıra dünya üzerinde birçok halkın sevgisini kazanmış olan devrimci lider Fidel Castro’nun adını Çankaya’da yaşatma kararıyla daha da pekişecek.

Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2760. Cadde ile 2808. Sokak kesişimi üzerinde bulunan park 10 bin 373 metrekare alana sahip. Yeşil alanı 7 bin 915 metrekare olan park; kent mobilyaları, çocuk oyun alanları ve yeni kurulacak spor alanlarıyla bölgeye hizmet verecek.

CHP CASTRO'NUN VASİYETİNİ ÇİĞNİYOR

Küba lideri ölmeden önce adının parklara verilmemesini ve heykelinin yapılmaması talep etmişti. CHP'li belediye bu kararla çok sevdiği Fidel Castro'nun vasiyetini çiğnemiş olacak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vedat Karataş 7 yıl önce

Bu CHP liler kimin çocukları çözemedim... Dine karşısın anladık İslamiyete karşısın anladık eee Hristiyanı neden anladığın kadar İslamî anlamazsın kim Fidel Castro sizin zihniyetinizi s......