Öne Çıkanlar terörist ışid türkiye terör örgütü terör

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye çok sert 'YPG' tepkisi
Çavuşoğlu'ndan ABD'ye tepki: Ya YPG'ye söz geçiremiyorsunuz, ya göndermek istemiyorsunuz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısında konuştu. İkili işbirliğinin vurgulandığı basın toplantısınında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'ye YPG konusunda önemli eleştiriler yöneltti.
Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Bundan sonraki süreçte İngiltere ile ikili ilişkilerimizi daha da güçlendirmek için çaba sarfedeceğiz. İngiltere'nin AB'den ayrılması bize destek veren bir ülke olarak üzmüştür ama halkın iradesine saygı göstermek gerekiyor.

Biz karşılıklı yatırımların artırılması için bundan sonraki süreçte aramızdaki mekanizmaları hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Sayın Başbakanımız Theresa May'i Türkiye'ye davet etti. Ortak ekonomik ve ticari komisyonumuzu da bir an evvel hayata geçirmemiz gerekiyor.

'HALEP'İ BOMBALAMAYA DEVAM EDEN ZALİM BİR REJİM VAR'

Biz özellikle Suriye ve bölgesel konularda aynı düşünüyoruz. Suriye'de istikrarın tesis edilmesi konusunda İngiltere ile Türkiye arasında tam bir görüş birliği var. Bu tecrübemizi tüm koalisyon içindeki ülkelerle paylaşıyoruz. Suriye'nin istikrarı ve geleceği için ortak adım atabiliriz. Bugün Suriye'de ateşkesi ihlal eden bir rejim var, destekçileri var. Halep'i bombalamaya devam eden zalim bir Esed rejimi var.

PKK terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede de desteğini net bir şekilde görüyoruz. Bundan sonraki süreçte desteğin artarak devam etmesi temennimiz. Türkiye'de PKK, Kürt vatandaşlarımızı temsil etmiyor. Suriye ve Irak'ta da örgütler Kürt kardeşlerimizi temsil etmiyor. Bugün de bunu konuştuk. Bu vesile ile YPG ve PKK'nın Avrupa'daki faaliyetlerine izin veren ülkeleri kınadığımızı vurgulamak isterim.

PYD 8. kongresini Brüksel'de yaptı. Bazı AB ülkelerinin PKK faaliyetlerine izin vermesi, terör konsunda çifte standardı açıkça ortaya koyuyor. Sözde kongre örgütlerin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. PKK ve PYD'nin hiçbir farkının olmadığını biz zaten söylüyorduk. Görmek isteyen herkes bu kongrede PKK ve PYD'nin farklı olmadığını açıkça gördü.

'YA YPG'YE SÖZ GEÇİREMİYORSUNUZ, YA GÖNDERMEK İSTEMİYORSUNUZ'

Biz bunları kontrol ediyoruz diyenler ya kendilerini kandırıyorlar ya da bizi kandırıyorlar. ABD'ye yanlış bir politika olduğunu söyledik. Minbiç operasyonu biter bitmez YPG'liler Fırat'ın gerisine gidecek dedik. Şu anda YGP unsurları halen Münbiç'te. Ya geri gönderemiyorlar, YPG'ye söz geçiremiyorsunuz, ya göndermek istemiyorsunuz.

Kürtleri de Suriye'de göçe zorladılar. Bizim karşı olduğumuz bu. Şu anda YGP'nin çoğunlukla Arapların yaşadığı yerlerde bulunması Suriye'nin geleceği için tehlikedir.

Teröriste karşı başka teröristle iş birliği yapmak kendi değerlerimize de ihanettir.

Boris Johnson'un açıklamalarından satır başları;

Gerçekten sayın bakan burada olmak çok güzel. Çok sıkı ve verimli bir şekilde çalışıyoruz. Benim atalarım buradan. Bakanlık aslında büyük amcam, sizin şimdi yaptığınız işi yapıyordu. Bu bakanlıktaydı. Bu bakanlıktan benim ailemin bir tarihi var. Sizlerle çok olağanüstü görüşmeler yaptık. Birleşik Krallık kesinlikle Türkiye'nin ve Türkiye halkının arkasında. Kalkışma ile mücadelede tamamen arkanızda. Biz şu anda verilen mücadelenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Daha önce de ifade edildiği gibi iki ülkeyi birleştiren çok fazla şey var.

Hükümetlerimizin şu anda olan bitenlerle ilgili olarak çok fazla sorumluluk üstlendiğini de biliyoruz. Suriye'deki çatışmanın sonuçları özellikle dün benim için çok belirgin hale geldi. Gaziantep'e geldim. Kahramanca çabaları gördüm. Birleşik Krallık destek vermek konusunda çok da yavaş davranmadı. Dün biraz daha para verdik, mayınların arındırılması ve temizlenmesi operasyonları için. Bu gerçekten bizi birleştiren unsurlardan bir tanesi.

'TÜRKİYE BİZİM DÜNYAMIZIN GÜVENLİĞİ AÇISINDAN MERKEZİ KONUMA SAHİP'

Türkiye gerçekten bizim dünyamızın güvenliği açısından çok merkezi bir konuma sahip. Kıbrıs'taki çözüm sürecinden bahsettik. Çok dikkatli bir şekilde bu yolda ilerlemeye devam ediyorlar.

Ekonomik etkileşim iki ülke arasında son derece önemli. Burada gerçekten çok fazla ilişki de var iki ülke arasında. Türk malları da bizim ülkemize geliyor.
Ortak ticaret ve ekonomi komisyonu çalışmalara en kısa zamanda başlayacak.

GÜLEN HAREKETİ

Gülenizm ve onların davranış şekli aslında Birleşik Krallık'ta bizim için yeni olan bir şey. Nasıl iletişim kurduğu, gündeminin ne olduğu ile ilgili olarak bilgi alıyoruz. Dünyadaki diğer ülkelerden farklı olarak bilgi alıyoruz. Temmuzda olanlar son derece gizlice yapılmış bir şeydi. Buna çok ciddi bir şekilde bakmamız gerekiyor. Türkiye'deki otoritelerde bizim bu anlamda desteğimizi istediler.

Kaynak: AjansHaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.