Öne Çıkanlar rusya Bayern Münih tam tasdik otel tanıtım filminin faydaları otel tanıtım videoları

Çavuşoğlu'ndan füzeli Rus gemisine ilk tepki!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Boğaz'dan geçen Rus gemisinde bir askerin füzeyi omzunda atış pozisyonunda taşımasını 'Provokasyon' olarak nitelendirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus savaş gemisi 'Caesar Kunikov'un İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında gemideki bir askerin karadan havaya atılan bir füzeyi boğaz geçisi boyunca omzunda atış pozisyonunda taşımasını 'Provokasyon' olarak nitelendirdi.



"GEMİLERİN BOĞAZ'DAN NASIL GEÇECEĞİ BELLİDİR, TEHDİT ALGILADIĞIMIZ DURUMLARDA..."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, boğazdan geçen Rus gemisinde elinde füzeyle görünen Rus askerine ilişkin açıklama yaptı.


"Evet burada provokasyon var, tacizkar bir geçiştir" diyen Bakan Çavuşoğlu, "İster Rus ister başka bir milliyetten olsun geçen gemilerin Boğaz'dan nasıl geçeceği bellidir. Bunların geçişine hiçbir tehdit söz konusu değildir. Ancak biz tehdit olarak algıladığımız durumlarda gerekli cevabı veririz. Rus savaş gemisi üzerinde Rus askerinin üzerinde füze ya da benzeri bir şeyi göstererek geçmesi provokasyondur. İnşallah münferit olur doğru bir yaklaşım değildir" dedi.

TÜRK BÜYÜKELÇİ'NİN IRAK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞIRILMASI

Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi'nin Irak Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmasıyla ilgili de bir değerlendirme yaptı. Türkiye'nin de farklı ülkelerin elçiliklerini bakanlığa çağırdığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Eğer siz Beşika'daki askerlerimizi kastediyorsanız bizim askerlerimiz oraya yeni hükümet geldikten sonra Irak Savunma Bakanı'nın daveti üzerine gitti. Yeni hükümet kurulduktan sonra İçişleri Bakanı bizden polislerini eğitmemizi istedi. Savunma bakanı da askerlerini eğitmemizi istedi. Musul Valisi'nden de bize bu yönde davet geldi. Askerlerimiz orada IŞİD'e karşı mücadele edecek güçleri eğitiyor. Bunu sadece Türkiye değil ABD, Almanya, Fransa da yapıyor ve katkı sağlıyor bu eğitimlere" diye konuştu.


NATO GEMİLERİ İSTANBUL'DA

Öte yandan NATO gemileri İstanbul Sarayburnu'na demirledi.

Portekiz Deniz Kuvvetlerinden F-334 NRP Francisco de Almeida, İspanya Deniz Kuvvetlerine ait F-105 ESPS Blaz de Lezo ve Kanada Deniz Kuvvetlerinden FFG-338 HMCS Winnipeg'den oluşan NATO Deniz Grubu gemileri Sarayburnu'na demirledi. Gemilerde nöbet tutan askerler dikkat çekti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.