Öne Çıkanlar suriye türkiye edip yüksel hapis cezası fransa terörist

Çekirge Hürriyet Genel Yayın Yönetemeni mi olacak?

Hakan Çelik ile Hafta Sonu programı, Türk basınının tecrübeli kalemlerinden Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge'yi ağırladı. Gündeme dair önemli tespitlerde bulunan Fatih Çekirge, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e de değindi.

MİT TIRLARI HABERİNE ATLAMAZDIM

Çekirge, gazetecilerin tutuklanmasına neden olan MİT TIR'ları haberi için, "Kullanmadan önce çok iyi araştırırdım. Çünkü o silahların nereye gittiği belli değil. Hatta sorumlulara bile sorardım. Gençliğimde bu tip hataları ben de yaptım. Bu yüzden habere hemen atlamazdım" dedi.

GAZETECİLİK SADECE İKTİDARI ELEŞTİRMEK DEĞİL



Toplumun gazetecilik mesleğini yanlış yorumladığından dert yanan Çekirge, "Gazetecilik sadece iktidar ya da muhalefete dair haber yapıp yazı yazmakla alakalı değildir. Maalesef toplum bunu unuttu ve insan hikayeleri yazdığımızda bizleri yalakalıkla suçluyorlar" dedi.

HÜRRİYET GENEL YAYIN YÖNETMENİ OLACAK MI?

Son dönemde sosyal medyada ve basın kulislerinde sıkça konuşulan Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni olacağına dair söylentileri de yanıtlayan Fatih Çekirge, "Böyle bir şey yok ama herhâlde potansiyel var ki buna bana yakıştırıyorlar" dedi. 

GENEL YAYIN YÖNETMENLİĞİNE GÖZ MU KIRPIYOR?

Fatih Çekirge'nin Mit tırları üzerinden Can Dündar'ı eleştirmesi "Acaba Fatih Çekirge Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği'ne göz mü kırpıyor" yorumlarının yapılmasına neden oldu.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.