Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Celal Şengör: Fatih Sultan Mehmet'e ağır iftira!
Celal Şengör Fatih'in Hz. Muhammed'i reddettiğini söyledi

Profesör Celal Şengör verdiği röportajda gündeme bomba gibi düşen sözler söylemişti. Şengör'ün 'insan dışkısı yedirmek işkence değil, ben bal gibi yerim' sözleri gündemi belirledi ancak aynı röportajda dikkat çeken başka bölümler de vardı.

FATİH'İN "BEN (HZ) MUHAMMED'İN DEDİKLERİNE İNANMIYORUM" DEDİĞİ İDDİASI

Şengör o röportajda Fatih Sultan Mehmed'in "Muhmamed'in dediklerine inanmıyorum" dediğini anımsatmıştı. Şengör'ün bu sözleri sonrası Hürriyet yazarı Ahmet Hakan "kanıtın ne" diye sormuştu.

Celal Şengör Ahmet Hakan'a kanıt olarak bazı makale numaraları verdi. İşte Ahmet Hakan'ın yazısındaki o bölüm:

"Celal Şengör'ün gönderdiği cevap:

Sevgili Ahmet Bey, konuyla ilgili makalenin künyesi.. Raby, J., 1982, A sultan of paradox: Oxford Art Journal, cilt. 5, S. 8 Raby, ifadenin bizzat 2. Bayezid'in olduğunu söylüyor.

Julian Raby doktorasını Fatih hakkında yapmış kıymetli bir tarihçi ve bilhassa san'at tarihçisidir. Arthur M. Sackler Gallery ve Freer Gallery of Art direktörüdür. Raby'nin doktorasının tam künyesi de şudur: Raby, J. 1980, El Gran Turca - Mehmed the Conqueror as a Patron of the Arts of Christendom: PhD, Oxford Üniversitesi, Oxford, xvii+532 sahife+79 levha."

Şengör'e cevap olarak sadece şunu söylemek isterim:

Jeoloji biliminde durum nedir bilmiyorum ama tarih ilminde öyle şeyler vardır ki kaynak gösterilerek kanıtlanamaz, öyle şeyler vardır ki kaynak gösterilerek çürütülemez. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ibrahim 8 yıl önce

kendinizi bu kadar germeyin bizler zaten biliyoruz inananlarının olduğunu bildiğimiz gibi inanmayanlarında olabileceğini sizler böyle inkarcılıklarınızı ifşa ederek ancak sevimsizleşiyor olabilirsiniz bukadar .