Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Cemaat'in efsane yayınının çok konuşulacak kapağı

Cemaat’in önemli yayım organlarından olan ve daha sonra kayyum atanan Sızıntı dergisinin darbe girişimi öncesi hazırladığı Mayıs ve Haziran ayı kapakları dikkat çekti. Sızıntı’nın Mayıs ayı sayısında açtığı kapının ardından çiçekler görünen haki kıyafetli bir kişi için “Aç kapıyı, haber var, ötenin ötesinden. Dudaklarda şarkılar, kurtuluş bestesinden” denirken Haziran ayı sayısında ise “Kırılır da bir gün bütün dişliler, döner şanlı şanlı çarkımız bizim” ifadeleri dikkat çekti. 

Cemaat’in darbe girişiminin ardından Cemaat’in kurumlarına yönelik operasyonlar sürüyor. Bu kapsamda, geçen yıl kayyum atanan Kaynak Holding'ten dün bin 928 kişi işten çıkarıldı.Kaynak Holding’e yapılan yeni operasyonla kayyum atanmasına karşılık Cemaatçilerin kurumlardaki görevlerini sürdürdüğü anlaşıldı.

ASKER KIYAFETLİ "KURTULUŞ ŞARKISI"

Bu gelişmeler üzerine gözler Cemaat’in önemli yayım organlarından Sızıntı dergisine çevrildi. Sızıntı’nın Mayıs ayı sayısındaki kapak “Cemaat’in darbe girişimine yönelik mesaj mı?”sorusunu akla getirdi. Sızıntı’nın Mayıs ayı sayısındaki ön kapakta Necip Fazıl Kısakürek’in dizelerinden “Aç kapıyı, haber var, ötenin ötesinden! Dudaklarda şarkılar, kurtuluş bestesinden” ifadeleri yer aldı. Ön kapakta kullanılan fotoğraf da asker üniformasınabenzetilen derginin arka kapağında ise, Erdem Bayazıt’ın şiirinden “Beton duvarlar arasında bir çiçek açtı, siz kahramanısınız çelik dişliler arasında direnen insanlığın, saçlarınız ıstırap denizinde bir tutam başak, elleriniz kök salmış ağacıdır zamana, o inanmışlar çağının” dizelerine yer verildi.

Bu diziler ve dergide kullanılan fotoğraflarla bir “darbe mesajı” verilmek istendiği iddia edilirken "ötelerin ötesi" denilrek Pensilvanya'ya, “Beton duvarlar arasında bir çiçek açtı”sözleriyle cezaevindeki Cemaatçilere mesaj verildiği öne sürüldü.  

Sızıntı’nın Haziran ayı sayısında ise yine Necip Fazıl Kısakürek’in dizlerinden “Kırılır da bir gün bütün dişliler, döner şanlı şanlı çarkımız bizim, gökten bir el yaşlı gözleri siler, şenlenir evimiz, barkımız bizim” ifadelerine yer verilmesi dikkat çekti.

Fethullah Gülen 12 Eylül arefesinde Sızıntı dergisine yazdığı "son Karakol" başlıklı yazıyla ordunun gelişini haber vermiş ve darbeyi selamlamıştı.

İşte o dergiler:





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.