Öne Çıkanlar fenerbahçe ahmet davutoğlu İstanbul rusya çatışma

Ceylan Yeğinsu'dan bir yalan haber daha
New York Times gazetesinde sıklıkla Türkiye'yle ilgili uydurma haberlere imza atan Türk gazeteci Ceylan Yeğinsu, skandallarına bir yenisini daha ekledi. Yeğinsu, "Türkiye'nin kiliselere ve topraklara el koyması, Ermenileri alarma geçirdi" başlıklı yazısında, devletin, Ermenileri ve diğer gayrimüslim unsurları doğu bölgelerinden uzaklaştırma stratejisini uygulamaya başladığını iddia etti.

Yeğinsu'nun sözde makalesinin hiçbir somut kanıt taşımadan, sadece iddialar ve söylentiler üzerine kurulu oluşu da dikkat çekti.
PKK'ya yönelik operasyonlar sırasında hasar gören dini yapıların restorasyon amacıyla kullanıma kapatılmasını, hükümetin gayrimüslimlerin mallarına el koyma hamlesi olarak yorumlayan Yeğinsu'nun, 1915 olaylarına da atıf yaparak, Amerikalı okuyucularda 'soykırım' çağrışımları yapmaya çalıştığı görüldü.
Ceylan Yeğinsu, hükümetin geçtiğimiz yıl Kamp Armen adlı Ermeni yetimhanesini Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı'na geri vermesini de yazısında hatırlattı; ancak bu gelişmeyi "seçim yatırımı" olarak isimlendirerek, okuyucuyu bir kez daha yanılttı.

TEK TARAFLI YORUMLAR

Yazıda, getirilen ağır eleştirilerin ve ithamların herhangi bir kanıta dayanmamasının yanı sıra, konunun diğer tarafı olan devlet yetkililerinin açıklamalarına yer verilmemesi de, Yeğinsu'nun provokatif üslubunun bir diğer işareti olarak kayıtlara geçti.
Türk asıllı olmasına rağmen, her fırsatta kendi devletini ABD kamuoyuna şikâyet etmekten ve asılsız haberlerle yıpratmaktan çekinmeyen Ceylan Yeğinsu, daha önce de Türkiye'nin terör örgütü DAEŞ'e yardım ve yataklık ettiği iftirasıyla gündeme gelmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Musti 8 yıl önce

Vay orospu vay ermeni asilli kahpe senin anani bellerler

Avatar
Ali çiftçi 8 yıl önce

Satılmış adi köpekler Allah belanızı verdin kaltak

Avatar
TÜRKİYE 8 yıl önce

Hepsi kendi kanida bogulcak