Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en önemli oylamalarından birini daha geride bıraktı. Çıkan sonuçlara göre Başkanlık Sistemine geçişi destekleyenlerin oranı yüzde 51,4'ü bulurken desteklemeyenlerin oranı ise yüzde 48,6 oldu.

YÜZDE 48 AZ BİR OY DEĞİL AMA POTANSİYELİ KULLANAMIYORLAR

Evet diyenlerin oyu gibi, Hayır oyu veren yüzde 48 de hiç azımsanacak bir rakam değil.

CHP YÜZDE 25 ALIYOR, HAYIR CEPHESİ 48

CHP, 1 Kasım seçimlerinde yüzde 25 oy almıştı. Şu an ise Erdoğan ve AK Parti'nin çizdiği istikamet dışında hareket eden bir yüzde 48'lik kitle olduğu net ortaya çıktı. Yüzde 48 gibi kalabalık bir Hayır cephesini toplayabilen CHP'nin, bu potansiyeli bugüne kadar Meclis'e taşıyamamış olması tartışmaya açıldı bile..

CHP'liler, partilerinin alabileceği oy potansiyelinin farkındalar ancak bunu genel seçimlere yansıtamamaktan yakınıyorlar.

KILIÇDAROĞLU GİDERSE, ADAYLAR HAZIR

Yüzde 48 potansiyel varken, bunun sadece yüzde 25'ine sahip olabildiği için Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı sorgulanıyor. CHP liderinin istifa etmesi durumunda, yerine geçmeyi ve bu büyük potansiyeli kullanabilmeyi uman birçok isim de mevcut.

MUHARREM İNCE'Yİ CHP'LİLER SEVİYOR

Bu isimlerden biri Muharrem İnce. İnce'nin memleketi Yalova'da sonuçlar neredeyse kafa kafaya olsa da, Muharrem İnce referamdum sürecinde gittiği her ilde kalabalıklara hitap edebildi, taraftar toplayabildi.

TUNCAY ÖZKAN HATA YAPMASA ŞANSI YÜKSEKTİ

Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna adaylardan biri de Tuncay Özkan. Tuncay Özkan da Muharrem İnce gibi CHP'de  karşılığı olan bir isim. Seçmene küfrettiği son haftanın dışında, onun da CHP'de parlayan bir yıldız olduğu, CHP seçmeniyle kurduğu bağ sayesinde anlaşıldı.

KILIÇDAROĞLU İLE DOSTLUĞU OLMASA, GÜRSEL TEKİN DE ADAY OLACAK

Yine Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu ile arasındaki yıllara dayalı dostluğa rağmen genel başkanlığa aday olamıyor ancak yüzde 48 gibi bir potansiyeli kullanmada Kılıçdaroğlu'ndan daha başarılı olacağını düşünenler var.

BALBAY'IN GERÇEKÇİ OLMASI LAZIM

Mustafa Balbay ise, martılarla konuşmak gibi romantizm taktiklerini bir kenara koyarak kampanyalara realist yaklaşsa, CHP'de yine karşılığı olanlardan biri.

SARIGÜL NEREDE

Ve tabii ki Mustafa Sarıgül. Uzun zamandır ortalarda gözükmüyor ancak CHP Genel Başkanlığı'nı en çok isteyen isimlerden biri elbette.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman aposiken 7 yıl önce

Gene hep o çocukları aday gelenek oldugu üzere :-))