Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz Nusaybin ilçesi İlyas İlbey CHP

OHAL'in ilan edilmesinin ardından FETÖ ile bağı olan gazetelere operasyon düzenlenirken, dün de PKK propogandası yapan Özgür Gündem gazetesi kapatıldı.

"OHAL'İ FIRSAT BİLİ GAZETECİYİ İŞSİZ BIRAKMAK.."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında, gazetelerin kapatılmasını eleştirerek "OHAL'i fırsat bilip gazeteciyi, sanatçıyı işsiz bırakmak Türkiye'ye yakışır mı?" dedi. Kılıçdaroğlu sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı;

"GAZETECİLERİN TUTUKLANMASINI DÜNYAYA ANLATAMAZSIN"

"OHAL'e karşı olduğumuzu söyledik. Gazeteler kapanıyor televizyonlar kapanıyor. Gazetecilerin tutuklanmasını dünyaya anlatamazsın. Neymiş yazılarıyla FETÖ'yü övüyormuş. Kardeşim peki Meclis kürsüsünde FETÖ'yü övenlere ne yapacaksınız?

Gazetecilerin hapse atılması hala doğru değildir. Gazete kapatmak darbecilerle aynı çizgiye düşmektir.

Şimdi herkes sevmediği adamı FETÖ'cü diye ihbar ediyor. Cadı avı başlatmak çok tehlikelidir. OHAL'i fırsat bilip gazeteciyi, sanatçıyı işsiz bırakmak Türkiye'ye yakışır mı?"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle:

17 AĞUSTOS DEPREMİNİN YILDÖNÜMÜ

"Deprem değil tedbirsizlik öldürür. Biz tedbir almadığımız için 18 bini aşkın insanımızı kaybettik. Aradan 17 yıl geçmiş önlem almamışız. İnsan hayatına değil, ranta yatırım yapılmış. Vatandaşı uyarmak zorundayız.

2002'de iktidarı devraldılar. Terör yoktu, bugün ülkenin bir bölgesi yanıyor. Ölen polislerimiz bizim polislerimiz. Soru şu, 2002'de sıfır terör varken niçin Türkiye şimdi terör batağının içinde? 14 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? Bu soruyu hep beraber sormak zorundayız.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

14 yıl sonunda nasıl oluyor da Türkiye bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalıyor, bu ortam nasıl oluşturuldu? Bunu hepimizin düşünmesi gerekiyor. Kimler getirdi buraya, bu soruyu insan olarak kendimize soracağız. Aynı hataya tekrar düşmemek zorundayız. Aynı hataları sürekli tekrar edersek farklı bir sonuç çıkmaz.

Umarım darbe sonrasında özeleştiri olur. Hatalar bir daha tekrar edilmez ve Türkiye geleceğini daha sağlıklı inşa eder. Geçmişle hesaplaşalım. 15 Temmuz darbe girişimi ile de hesaplaşalım. Bu süreçte en dik duran kurum TBMM'dir. Bu parlamento sabaha kadar darbecilere direndi. Dört siyasi parti de onurlu bir duruş sergiledi. Dört parti de ortak bir metin hazırladı. Parlamento görevini yaptı. CHP milletvekilleri dediler ki, bir araştırma önergesi verelim. 26 Temmuz'da oybirliğiyle karar alındı. Bugün 17 Ağustos. Bütün partiler araştırma komisyonuna üyelerini verdiler, üye vermeyen sadece Adalet ve Kalkınma Partisi. Neden bu araştırma komisyonuna milletvekili görevlendirmiyorsunuz? Bu soruyu Binali Yıldırım Bey'e sormak gerekiyor. Bu darbe girişiminin siyasal ayağının ortaya çıkarılması lazım.

Geçmişi iyi analiz edip geleceği inşa edelim ki bir daha kimse darbeye tevessül etmesin. Bu konuda kararlı bir duruş sergilemek TBMM'nin temel görevidir. Parlamentoyu da güçlendirmek gerekiyor. Yıllardır F Tipi örgütlenmeden söz ettik. Bütün bunların hepsini söyledik. Başımıza bu geldi. Bir musibet bin nasihatten iyidir derler. Yapacağımız şeyler belli. Emin olun bir daha darbe olmaz.

"CAMİYE, KIŞLAYA, ADLİYEYE SİYASET SOKMAYIN"

Birinci kural; camiye, lışlaya, adliyeye siyaset sokmayın. Camiye her siyasi görüşten vatandaşımız gidiyor. Bu vatandaşı ayrıştırmaktır. Kışlaya siyaseti sokarsanız Türkiye darbeden kurtulamaz. Adalet mekanizması... Siz adliyeye siyaset sokarsanız vatandaş bakacak, bu sizin partiden beni mahkum ettirir. Böyle adalet olmaz. Yargıtay'a 160 üye atandığında 'Siz yanlış yapıyorsunuz, siz 160 militan atıyorsunuz' dedim. Şimdi onları çıkarıyorlar. Adliyede hakim hukukun üstünlüğünü düşünerek karar verecek.

Camiye siyaset sokmayın. Laikliğin din ve vicdan özgürlüğünün güvencesi olduğunu bize anlattı. 79 milyon arasında bir Allah'ın kulu 'Ben ibadetimi yerine getiremiyorum' diyorsa gelsin, senin hakkını savunacağım.

Demokrasi olmadan bir ülkede darbeyi önleyemezsiniz. Üçüncü sınıf bir demokrasi istemiyorum. Birinci sınıf demokrasiyi yakalamanın yolu Türkiye'yi darbe hukukundan ayırmaktır. Türkiye'yi yüzde 10 seçim barajından ayırmaktır.

"DEVLETTE LİYAKAT SİSTEMİ OLMALI"

Liyakat sistemi yoksa devlet çökmüş demektir. Devlet bu noktaya taşınmışsa liyakat sistemi olmadığı için taşınmıştır. Özel Harekatçı alınacaklar KPSS sınavına girmeyecekmiş. Nasıl seçeceksin? 'Bizim partililere sesleneceğim, özel harekatçı olmaları için' diye... Böyle olmaz.

YARGI BAĞIMSIZLIĞI KONUSU

Yargı bağımsızlığı dikkat etmemiz gereken bir nokta. Hakim savcının gönderdiği kişiyi tutuklamak zorunda hissediyor kendisini. Tutuklamazsa FETÖ'cü diyecek diye korkuyorlar. Yargı bağımsızdır.

"TBMM KÜRSÜSÜNDE DE GÜLEN'E ÖVGÜLER DİZİLDİ"

Medyaya gelelim... Şimdi gazeteciler hapiste. Gazeteler, televizyonlar kapatılıyor. Bunu demokratik dünyaya anlatamazsınız. Yazıyla yardım etti diye... TBMM kürsüsünde Gülen'e övgüler dizenler oldu. Bunları ne yapacaksınız? Gazetecilerin hapse atılması hala doğru değildir.

OHAL'e karşı olduğumuzu söyledik. Gazeteler kapanıyor televizyonlar kapanıyor. Gazetecilerin tutuklanmasını dünyaya anlatamazsın. Neymiş yazılarıyla FETÖ'yü övüyormuş. Kardeşim peki Meclis kürsüsünde FETÖ'yü övenlere ne yapacaksınız?

Gazetecilerin hapse atılması hala doğru değildir. Gazete kapatmak darbecilerle aynı çizgiye düşmektir.

Şimdi herkes sevmediği adamı FETÖ'cü diye ihbar ediyor. Cadı avı başlatmak çok tehlikelidir. OHAL'i fırsat bilip gazeteciyi, sanatçıyı işsiz bırakmak Türkiye'ye yakışır mı?"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Merhaba 8 yıl önce

Bu Kılıçdaroğlu türkiyenin başına bela midur nedir bu siyasetten hiç bişe cakmiyorrr

Avatar
taner araplılı 8 yıl önce

Bu adamı fabrika ayarlarına döndürmek gerek. pkk sözcülüğünü yapan bi gazete vatanın selameti için kapatılıyor. bu adamda konuşuyor işte sen önce 7 mağlubiyetle o koltukta hala nasıl oturabiliyorsun? onun hesabını ve sen sırtnı kime ? dayadın

Avatar
Ali 8 yıl önce

Bunu yapabilmek için ileri derecede gerizekalı olmalı bu sığır

Avatar
Ahmet 8 yıl önce

Bu CHP PKK ve yandaşları zihniyeti ile konuşuyor.Eski liderleri mum ile aratıyor.bu CHP kadroların tümü degismesi lazım.

Avatar
Haci yilmaz 8 yıl önce

Selonun ne konustuysa destek veren hdp neyse chp ayni

Avatar
ibrahim saddam 8 yıl önce

Bu darbe sana yapılsaydı vatan elden giderdi sen ancak gezi parkına sahip çıkardın senin arkandakiler orayı dolduracak kadardır.senden ne köy olur ne . Kasaba yenikapıdaki milleti gördūn.kıskanma.mikserlik yapma.

Avatar
okan 8 yıl önce

yav arkadaş bırak yazı yazmayı çıkıp meclis kürsüsünden yalan tapeleri okuyan parti başkanları var, bunarın kaset kumpasıyla başa gelenler var, amerikaya gidip bunlarla gizli ittifaklar kuranlar var ne yapacağız bu adamı? amerikada avrupada hiçbir gazeteci işid el-kaide veya diğer terör örgütlerini övemez. övdüğü anda değil gazete kapanması direk hapsi boylar

Avatar
bilo 8 yıl önce

İyiki birkaç yere seni davet ettiler.çenen çok açıldı.