Öne Çıkanlar esed chp komplohaber devlet bahçeli Almanya

CHP ve PKK aynı dilden konuşuyor!
CHP'nin hızla marjinalleştiği ve PKK ve HDP çizgisine kaydığı iddiaları dün bir kez daha kanıtlandı. Terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden Mustafa Karasu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa, başkanlık sistemi gibi konularda Kılıçdaroğlu ile aynı dili kullandığı bariz şekilde ortaya çıktı. PKK'nın yayın organında Hüseyin Ali kod adıyla yazan PKK elebaşlarından Mustafa Karasu'nun yazısının, bir süre önce Kandil elebaşlarından Duran Kalkan'ın 'bize katılın' çağrısı yaptığı Kılıçdaroğlu'nun söylemleriyle bire bir örtüşmesi dikkat çekti.

- Kılıçdaroğlu: (Antalya 2012):
Eğer bir adam 'Ben her şeyi bilirim' derse ona söyleyeceğimiz söz; 'ben her şeyi bilirim eşittir dünyanın en cahil adamı.

- KARASU: Gerçekten de Türkiye Cumhuriyetinin en cahil başbakanı ve cumhurbaşkanıdır.

- Kılıçdaroğlu:
(30 Ocak 2015) Bu mudur başkanlık sistemi? Bu başka bir sistemdir. Bu otoriter sistemidir. Dikta sistemidir bu. Diktatörlüktür.

- KARASU:
Otoriter sistem kurmak istiyor.

PARLAMENTER SİSTEM

- Kılıçdaroğlu: Parlamenter sistemde 200 yıllık tecrübemiz var. Çöpe atıyorsunuz 200 yıllık tecrübeyi. Aksayan yönleri düzeltilmeli.

- KARASU: Ne buyurmuş? Parlamenter sistemin miadı dolmuş. Dünyada miadını dolduran başkanlıktır. Parlamenter sistem de ancak meclisi güçlendirerek ve yerel demokrasiyi yaygınlaştırıp demokratikleştirerek ayakta kalmaktadır.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

- Kılıçdaroğlu: Tutturmuş ille de başkanlık. İlla ben başkan olacağım. Olamayacaksın kardeşim, olamayacaksın. Bir sefer bunu bil."

- KARASU: Başkanlık sistemi olmazsa olmaz diyor. Zaten anayasa yapalım söyleminden kast ettikleri budur... AKP ile anayasa komisyonlarında konuşarak demokratik bir anayasa yapılamaz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.