Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

CHP’li İnce: Ferman sizinse yollar bizimdir

 CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, adalet ve herkesin mahkeme önünde eşit olmasını istediklerini belirterek, “Bu sıcakta insanlar arife günü sokaklarda,  40 dereceye yakın sıcakta asfalt kaynarken insanlar yürüyorsa, kendileri için yürümüyorlar. Çocuklarımızın geleceği için yürüyorlar ve bizi anlamayan birileri var. O birilerinin de vicdanı kararmış, cüzdanı kabarmış tipler onlar. Onlara diyoruz ki; ferman sizinse yollar bizimdir” dedi.

CHP teşkilatlarının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürdürdüğü  ‘Adalet Yürüyüşü’ne desteği devam ediyor. Bursa’dan başlayan yürüyüş korteji Yalova’ya ulaştı. Aralarında Muharrem İnce’nin de bulunduğu Yalova teşkilatı yürüyüşü il sınırları girişinde devraldı.



Gazetecilere Bursa-Yalova Karayolu üzerinde şehirlerarası otobüs terminali mevkiinde açıklama yapan İnce, vicdanı kararmış, cüzdanı kabarmış olanların kendilerini anlamayacağını söyledi. İnce, şöyle devam etti:

“Öğrenciler; sınavlarda adalet var mı? Sorularınız çalınıyor mu? Çiftçiler; mazotta adalet var mı? Yatın mazotu ile traktörün mazotu aynı fiyat mı? İşadamları; ihalede adalet var mı? Devlet memurları size sesleniyorum; kamuda yükselmede adalet var mı? Ekonomide adalet var mı? Gelir dağılımı orantılı mı düzenli mi? Kabul edilebilir mi? Adliyede adalet var mı? Hakimin karşısına geçtiğinizde zengin-yoksul, sağcı-solcu, aynı muameleyi görüyor mu? Toplumun neresinde adalet var? Tuz koktu. Yargıya güven yerlerde sürünüyor. O adliyede görev yapanlara sesleniyorum; sizin ibret almak için Ergenekon ve Balyoz davalarının o kumpas hakimlerine, savcılarına bakmanız lazım. O Silivri mahkemelerinde insanları inim inim inletenler o FETÖ’cü hakim ve savcılar, ya kaçak şimdi ya da hapisteler. Onlara bakıp ibret almalarını istiyorum”



Sadece adalet istediklerini ifade eden İnce, “ Biz torpil istemiyoruz. Biz Maltepe Cezaevi’ni basalım, Enis Berberoğlu’nu oradan çıkaralım gibi bir iddiamız yok. Herkes mahkeme önünde eşit olsun istiyoruz. Adil yargılanma hakkı istiyoruz. Hak arama özgürlüğü istiyoruz Yargının sadece kağıt üzerinde yazılı olduğu gibi değil, etkin olmasını bağımsız olmasını tarafsız olmasını istiyoruz. Bu sıcakta insanlar arife günü sokaklarda, 40 dereceye yakın sıcakta asfalt kaynarken insanlar yürüyorsa, bir kendileri için yürümüyorlar. Çocuklarımızın geleceği için yürüyorlar ve bizi anlamayan birileri var. O birilerinin de vicdanı kararmış, cüzdanı kabarmış tipler onlar. Onlara diyoruz ki; ferman sizinse yollar bizimdir” dedi.



Yürüyüşe CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, CHP İl Başkanı Özcan Özel ile yaklaşık 100 partili katıldı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YOLLARDA ADALET ARANMAZ VATANA İHANETİN NEDENİ OLMAZ ER VEYA GEÇ BEDELİ OLUR iİNCE 7 yıl önce

YOLLARDA ADALET ARANMAZ VATANA İHANETİN NEDENİ OLMAZ ER VEYA GEÇ BEDELİ OLUR İNCE

Avatar
Emrah turgut 7 yıl önce

Yakında sıra sizede gelecek son cirpinislariniz iyi değerlendirin.