Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Çiğli Hava Üssü'nün 'Paşa'sı itirafçı oldu
Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu'nun "Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nın imamı" olduğu ve "Çiğli Paşası" olarak anıldığı iddia edilmişti.

ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANDI

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'le birlikte Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın kaldığı Marmaris'teki otele düzenlenen saldırıyı organize ettiği öne sürülen Zekeriya Kuzu, etkin pişmanlık yasasından yararlanmak için itirafçı oldu.

'MENFEZ'DEN İTİRAFÇILIĞA

Kuzu'nun, FETÖ/PDY'ye yönelik araştırmalarında elde edilen yeni bilgiler doğrultusunda terör polisinin, sorularını yanıtladığı ifade edildi. Kuzu'nun, hem Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yaşananlarla, hem de bağlantıda olduğu kişilere yönelik bilgiler verdiği öğrenildi.

İFADE VERMİŞTİ

Üssün 'paşa'sı olarak bilinen Zekeriya Kuzu, yakalandıktan sonra poliste ve mahkemede verdiği ifadesinde, Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırının ayrıntılarını anlatmıştı.

FETÖ'yle ilgili sorularını da yanıtlayan Zekeriya Kuzu, "2007 yılında yapı ile temasım oldu. Bu kişiyle zaman zaman personel ile ilgili benden bilgi alıyordu. Benim ya da onun evinde buluşuyorduk. Astsubaylar isteklerini ve şikayetlerini bana söylüyorlardı. Ben de bunları üs komutanına iletiyordum. FETÖ içerisinde bağlantıda olduğum kişinin bana verdiği bilgilerin çoğu doğru çıkıyordu. Bana 'Dışarıda birbirimizi görsek bile tanımamazlıktan geleceğiz' diyordu. 'Telefon sıkıntılı, görüşmeler yüz yüze olacak' diyordu. Üs komutanı bana 'Bir personelin yerini değiştir' dediği zaman ben de bu kişiye soruyordum. Ve onun önerdiği kişiyi atıyordum. Sadece Tosun Albay direniyordu. Bana 'İşyerinde fazla sivrilme rengini beli etme' diye tavsiyelerde bulunuyordu. Üste olan her türlü durumu o kişiye anlatıyordum" demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.