Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Cizre Belediye Başkanı: "Türkiye'de iç savaş yürütüyoruz."


27 yaşında Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret İngiliz Vice News’e konuştu.  DBP’ye bağlı Belediye Başkanı İngiliz gazetecilere skandal açıklamalar yaptı.

Leyla İmret, “bir söz vardır, barış olacaksa Cizre’den başlayacaktır ve savaş da olacaksa o da Cizre’den başlayacaktır” ifadelerini kullandı.

 İmret skandal sözlerine daha da ileri giderek devam etti. “Türkiye’de bir iç savaş yürüttüğümüzü söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özel Harekatçılar bir süredir Cizre’de terör örgütü PKK’ya karşı operasyon düzenliyor.

LEYLA İMRET KİMDİR?

Leyla İmret (d. 1987, Cizre), Kürt siyasetçi.

2014 yerel seçimlerinde Cizre Belediye başkanı seçildi. İlçenin ilk kadın belediye başkanıdır. Türkiye’nin en genç belediye başkanlarındandır.

Yaşamı
1987’de Cizre’de dünyaya geldi. 1992’de babasının güvenlik güçleri ile PKK arasında yaşanan bir çatışmada arada kalarak hayatını kaybetmesinden sonra ailesi ile Mersin'e göç etti. 1996’da Almanya’ya giderek yaşamını Bremen kentinde akrabalarının yanında sürdürdü. Pedagoji öğrenimi gördü.

2013 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yaptı ve belediye başkanlık seçimlerinde Kadir Kunur ile birlikte eş-başkan adayı oldu.

2014 yerel seçimlerinde %83 oy alarak BDP'den Cizre Belediye başkanı seçildi. Cizre’nin ilk kadın belediye başkanıdır ve Türkiye’nin en genç belediye başkanlarındandır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.