Öne Çıkanlar suriye türkiye edip yüksel hapis cezası fransa terörist

Çocuklara teknolojik yasaklar geliyor!

BAKAN SEMA RAMAZANOĞLU'DAN ÇOCUKLARA ÖZEL ÇALIŞMA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, TBMM'deki özel sohbetinde Avrupa Parlamentosu'nda 16 yaşından küçük çocuklar için Facebook, Youtube ve Twitter kullanımı yasağı getiren bir düzenlemenin sözkonusu olduğunun anımsatılması üzerine, “Böyle bir çalışma yapıyoruz” karşılığını verdi.

Buna göre, küçük çocukların Youtube, Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım ağlarını kullanması, ancak veli izni şartıyla mümkün olabilecek. Yasa onaylanırsa, ad, soyadı, doğum tarihi gibi kişisel verileri toplayarak hizmet veren e-mail web siteleri, sosyal paylaşım siteleri, bloglar ve hatta arama motorları için söz konusu hüküm geçerli olacak. Çocukların güvenli internet kullanımı için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Başkanlığı'nın tüm bakanlıkların katıldığı bir çalışma başlattığını açıklayan Ramazanoğlu, “Bakanlık olarak biz de bu çalışmaya dahil olduk. İçişleri, Milli eğitim, Adalet bakanlıkları gibi bazı bakanlıkların katıldığı bir çalışma var. Burada getirilecek olan yaş sanırının henüz nihai karara varılmadı” diye konuştu.

ÇOCUK FİLTRELERİ KIRILIYOR

Ramazanoğlu, ne kadar yasal düzenleme de yapılsa ailenin tutumunun çok önemli olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“Aslında aileleri eğitmemiz lazım. Anneler ve babaların çocuklarının çantalarına baktıkları kadar cep telefonlarına ve bilgisiyarlarına da girip bakmaları lazım. Filtre koyuyorsunuz engelleyici sistemler koyuyorsunuz onları kırıyor, aşıyorlar.”

'Okullaşma süreci 4 buçuk yıl'

Öte yandan eğitimede değinen Ramazanoğlu, “Şu anda Türkiye'de kız çocuklarının okullaşma süreci yaklaşık 4,5 yıl civarında. Bu demektir ki kız çocukları birinci dört yıllık eğitime gidiyorlar, ikinci ve üçüncü dört yıllık eğitimde kız çocuklarının sayısı hızla aşağıya doğru çekiliyor” diye konuştu. Kırsaldaki kız çocuğunu bırakacağı yeterli yurt olmadığı için ailelerin göç etmek zorunda kaldığını ifade eden Ramazanoğlu, yeni projeleriyle kız yurtları inşa edeceklerini ve birkaç hafta içinde bu yurtların temelini atacaklarını açıkladı.

'12 yaşına kadar telefon vermedim'

Çocukların bilgisayar başında saatlerce kalmalarının sağlıkları açısından da önemli sorunlar yaşanmasına yol açtığını dile getiren Ramazanoğlu, “Ben bir doktor olarak söylüyorum, çocuklar oynamadıktan sonra hoplayıp zıplamadıktan sonra ağaçlara tırmanmayınca kas gelişimleri bile sağlanamıyor. Çocukları haftada bir kere jimnastiğe götürmekle olmuyor. Çocukların kas ve kemik yapılarının güçlenmesi gerekiyor. Sokakta, bahçede oynacak tırmanacak, parmaklarındaki kaslardan tutunda kollarındaki kaslarına kadar gelişmesi, kemiklerinin güçlenmesi lazım. Doğal olanı bu, yoksa 10 saat bilgisayarın başında oturuyor... Bir doktor olarak, bir anne olarak bunu doğru bulmuyorum bırakın bir bakan olarak. Ben 12 yaşına kadar çocuklarımın eline cep telefonu vermedim” diye konuştu.

RAMAZANOĞLU: VİCDAN'IN BAKANLIĞI

Ramazanoğlu, internete erişim konusuna benzer bir konunun uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda da yürütüldüğün belirtti.

Toplumun her kademesine sahip çıktıklarını vurgulayan Ramazanoğlu, “Bu bakanlık, vicdan bakanlığı. Hepimiz, elimizi vicdanımıza koyduğumuz zaman, 'bu ülkede gözümüzün görmediği, kulağımızın duymadığı bir noktada bir aç yoktur, bir gözü yaşlı yoktur, bir yetim yoktur' dediğimiz zaman biz, işlerimizin çoğunu halletmiş olacağız. Özellikle kız çocuklarımızın ikinci 4 yıl ve üçüncü 4 yıl okullaşma süreçlerini uzatabilmemiz için kız yurtları inşa edeceğiz” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.