Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında konuşuyor...

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

SEÇİM BARAJI YENİDEN DÜZENLENECEK Mİ?

Seçim kanunuyla ilgili bundan sonra Meclis'teki uzlaşmayla birlikte çalışmalar düşünülebilir. Ancak şimdiki düzenlemede bu yok.

100 YARDIMCI DİYE SAFSATA BİR ŞEY OLMAZ

Artık Başbakanlık yok. Türk tipi Cumhurbaşkanlığı'ndan bahsediyoruz. SAyın Kılıçdaroğlu'nun söylediği gibi kusura bakmayın, o da kusura bakmasın 100 yardımcı diye safsata şeyler olmaz ya. Biz göreve geldiğimizde 36 tane Bakan vardı. Bunu 25'e indirmek oldu ilk işim. Niye? Devlet Bakanları zaten icrai özelliği de yok, istedik ki icrai özelliğe dönüştürelim. Biz bu hizmeti bu anlayışı kabineye yerleştirmiş bir zihniyetiz. Boşta kalana bakanlık verelim anlayışıyla gelmedik. Onların hayal edemeyeceği bu uygulamaya koymak suretiyle çok daha pratik bir anlayışı getireceğiz.

CUMHURBAŞKANI'NIN MECLİS'İ FESİH YETKİSİ YOK

Cumhurbaşkanının TBMM'yi fesih yetkisi yok. Bazıları diyor ki cumhurbaşkanı fesih yetkisiyle gösteriliyor. Böyle bir yetki yok, yalan. Erken seçime gitme kararını parlamento alır. Cumhurbaşkanının erken seçime götürme kararı dahi yok. Belli bir oy oranı parlamentoda yakalanmalı. Türk tipi Cumhurbaşkanlığından bahsediyoruz.

MİLLETVEKİLİ SAYISININ 600'E ÇIKMASI

Milletvekili sayısı 550'den 600'ye çıkarılacak.

Almanya'nın nüfusu 82 milyon. Milletvekili sayısı şu anda 667. 123 bin kişiye bir milletvekili düşüyor.

Fransa'da 66 milyon nüfus var.Milletvekili ve senato 925 kişi.

İspanya'da 44 milyon nüfus var, 616 kişi var parlamentoda.

İtalya'nın 60 milyon nüfusu var, parlamento 952 kişiden oluşuyor.

İngiltere'nin 65 milyon nüfusu var ama senato, milletvekili hepsine baktığımızda 1449.

Geliyoruz bize. Şu anda 550. Nüfusumuz 80 milyon. 143 bin kişiye 1 tane düşüyor. Biz istiyoruz ki temsilde adalet gelsin.

ERKEN SEÇİM YOK AMA HÜKÜMETİN BAKANLARLA İLGİLİ BİR TASARRUFU OLABİLİR

Bu yapı 2019'un Kasım'ına kadar böyle gidecek fakat hükümetin Bakanlar için tasarrufu olabilir. Hükümet herhangi bir oylama yapar mı yapmaz mı bilmiyorum. Mevcut anayasa 16 Nisan'dan sonra bu hükümet kalkıp yerine yenisi gelmesi gibi zorlama söz konusu değil. Hükümet böyle bir karar alır mı hükümetin kendi tasarrufudur. Şu andaki görüntüde 2019 Kasım'a kadar gidecek bir hükümet var. Başbakan biz erken seçimi düşünmüyoruz diyor. Bana sorulsa ben de aynı kanaatteyim. Erken seçimlerle idare edilen ülkede istikrarı bulamazsınız.

16 NİSAN'DAN SONRA ÇOK SÜRPRİZLERLE KARŞILAŞABİLİRSİNİZ

Üzülerek, hiç istemezdim böyle bir şey olsun. Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier iyi arkadaş olduğumuz halde bir açıklama yaptı. Beni hedef alan bir açıklama. Adımı zikrederek yaptı.

Bu açıklamayı yapmasından dolayı, kendisine teessüf ediyorum keşke böyle bir açıklamayı yapmamış olsaydı. Eğer ben Almanya'daki faşizan baskıları söylüyorsam, bunu tanımı içinde söylüyorum. Nazi benzetmesini yaparak bunu yapıyorsam bunu tanımı içinde söylüyorum. Aynı şey Hollanda içinde geçerli.

Şu anda gündemimde Almanya'ya gitmek gibi bir şey yok. Gündemimi 16 Nisan belirleyecek.

16 Nisan'dan sonra çok sürprizlerle karşılaşabilirsiniz, onlar da karşılaşabilir.

Ekonomik olarak ilişkilerimiz devam eder ancak, siyasi olarak durumu yeniden gözden geçirmemiz gerekebilir.

Kendi ülkesine benim Dışişleri Bakanımı sokmayan bir anlayışı, o AB'nin sorumlularından hiçbirinin kalkıp da bu konuyla ilgili herhangi bir mesaj yayınlamamasını kabullenemeyiz. Başkan Donald Tusk, o bile benim dostum olmasına rağmen, o bile aleyhte açıklama yapıyor.

AYRINTILAR GELİYOR...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.