Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Afrika’ya gerçekleştirdiği resmi ziyarette gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

ERKEN SEÇİM OLACAK MI?

Erken seçim ihtimalinin sorulması üzerine Erdoğan, "Ben erken seçimden yana olmayan bir insanım. Fevkalade durumlar olur, tabii o ayrı bir konu. Millet, Anayasa konusunda partilerin ne yaptığını görüyor. Anayasa yapım sürecinden kimlerin kaçtığı da görülecek. Ama dediğim gibi, muhalefet buna yanaşmasa da, iktidar partisi meclise bir anayasa taslağı getirebilir. Çıkar veya çıkmaz. Ama 330’un yakalanması halinde, benim hiç tereddüdüm yok, millet bu işi halleder" açıklamasında bulundu.

REFERANDUM NE ZAMAN OLACAK?

Erdoğan, referandum tarihi için ise "Cumhurbaşkanı olarak bu konuda bir şey söylemem doğru olmaz." açıklamasında bulundu.

MESELE BU İŞİ TARTIŞMAK, CHP İSE KAÇTI

CHP’nin başkanlık sistemini istemediği gerekçesiyle masaya oturmamasını eleştiren Erdoğan şöyle konuştu; "CHP bildiğiniz gibi masadan çekildi. Neymiş, başkanlık sisteminin olduğu bir masada olmazmış. Ol o masada, karşı çık. Kabul etmek zorunda değilsin. Parlamentodan da geçmeyebilir. Ama mesele bu işi tartışmaktır. Bundan bu kadar çekinmenin kaçmanın anlamı nedir? Mesela partilerin kapatılması konusu. Biz o gün Anayasa değişikliği gündeme geldiğinde partilerin kapatılmaması gerektiğini savunduk. Bizim içimizde üç beş arkadaş ne yazık ki bizi sattılar. Diğerleri de Meclis’ten çıkıp gittiler, buna anamuhalefet de dâhil. Tabii 330’u yakalayamayınca o iş pakete girmedi, parti kapatma olayı maalesef yasaklanamadı. Hala bugün partilerin kapatılması, kapatılmaması konusunu tartışıyor. Bu gün bu konuda en çok sesi çıkan HDP, o gün bırakıp gidenler arasındaydı. Benim Başbakanlığımdaki o süreçte bizler, parti kapatmaya son veren, bunu parlamentonun iznine tabi kılan bir madde getirmek istedik, ama HDP dâhil hepsi bırakıp gittiler. Cumhurbaşkanı olarak bugün de diyorum ki parti kapatmaya karşıyım, kim olursa olsun, eğer onlar bir suçu irtikap ediyorsa bunun bedelini ödemelidir. Çünkü iddiam şu: Tüzel kişi mahkûm edilmez, gerçek kişi mahkûm edilir. Bence bu konuda parlamentoda bir müzakerenin yürütülmesinde fayda var. Yeni anayasa konusuna dönecek olursak, bence, hepsi çekilse dahi yola devam edilebilir. Bizim daha önce yaptığımız bir anayasa çalışması var. İktidar partisi o çalışmayı pekala parlamentoya getirebilir."

PARLAMENTODA GEREKLİ SAYI BULUNAMAZSA NE OLACAK?

"O zaman halk nezdinde şöyle bir şey oluşur: İktidar  partisi gereğini yaptı, ama parlamentodaki diğer üyeler buna destek olmadı. Halk, ‘Meydanda anayasayı değiştirme konusunda verdikleri sözlere, şu partiler sadık kalmadılar. Bunu gördük’ der. "

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.