Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İslam dünyasına çağrı!
Resmi ziyaret için Pakistan'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Meclisi'nde yaptığı vekillere hitap etti. Konuşmada "DEAŞ ile mücadelemiz devam ediyor. Bu örgütün İslam’la yakından uzaktan alakası yoktur. İslam’a bunların verdiği zararı kimse vermiyor. Yanlarında bunların kimler var? Batı şu anda DEAŞ’ın yanındadır. Yakaladığımız silahların batı menşeili olduğunu gördük. Bütün bunlar İslam dünyasına karşı yapılıyor" dedi.

Erdoğan İslam dünyasına çağrıda bulunarak "Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmamalıdır. Müslümanlar bu katil sürülerini İslam aleminden ve tüm dünyadan söküp atmalıyız." dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

"Bizler sözde değil, hakiki manada iki kardeşiz. Pakistan, İslam dünyası için önemli bir ülke olmuştur.1999 depreminde en büyük desteği Pakistan'dan gördük. 2014'de Soma'da gelen maden faciasında Pakistan 1 günlük yas ilan etmişti. Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Pakistan'ın yanımızda olan ilk ülke olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Destekleriniz için burada bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

FETÖ, faaliyet gösterdiği tüm ülkeler için tehdit oluşturan eli kanlı bir terör örgütüdür. Bu terör örgütünün Pakistan'a zarar vermeden bertaraf edileceğini umuyorum. 

BATI DAEŞ'İN YANINDA

DAEŞ'e karşı çok ciddi mücadele veriyoruz.Terör örgütleri karşısındaki dayanışmamızı geliştirerek devam etmemiz gerektiğine inanıyorum. El-Kaide ve onun bir parçası olan DEAŞ, İslam'a karşı yürütülen savaşın, aracı olan yapılarıdır. Bizim dinimizde günahsız bir insanı öldürmeye kimsenin hakkı yoktu. İşte bunlar bunu yapıyor. Batı şu anda DAEŞ'in yanındadır. Bunların elindeki silahların batı menşeili olduğunu tespit ettik. Bölünen neresi, Suriye, Irak, Libya, Afganistan...

HEP BERABER SÖKÜP ATMALIYIZ

Bunu çok açık net her yerde dillendiriyorum. Dillendirmeye de devam edeceğim. Müslümanlar, kan dökmekten başka bir işleri olmayan bu katil sürülerini İslam aleminden ve tüm dünyadan söküp atmalıdır. İslam'la terörü iç içe ifade edenler, onu iç içe yaşatmaya çalışanlar, İslam dinine en büyük zararı verenlerdir. Pakistan ve Türkiye bir türlü terörden kurtulamıyor. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmamalıdır. Müslümanlar bu katil sürülerini İslam aleminden ve tüm dünyadan söküp atmalıyız.

Türkiye ve Pakistan, hem bölgedeki konumları, hem de sahip oldukları kadim medeniyetleriyle, bu konuda öncü iki ülke olabilir. Bölgemizdeki adaletsizlikleri, haksızlıkları her platformda dile getiriyor çözüm arıyoruz. Dünyada tek bir Müslümanın daha haksız yere kanının akmasını önleninceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

İSLAM DÜNYASINA ÖRNEK OLACAK

Dün akşam özellikle sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmemiz, bugün Başbakan'la yaptığımız görüşmelerle Türkiye-Pakistan arasında atacağımız ve atmakta olduğumuz adımları değerlendirme fırsatı bulduk. Türkiye ve Pakistan kazan-kazan mantığı ile beraber geleceğe yürümelidir. Türkiye ve Pakistan arasındaki dayanışma İslam dünyasına örnek olacaktır.

KEŞMİR SORUNU BİR  AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ

Pakistan ve Afganistan'ın işbirliğine önem veriyoruz. 70 yıldır çözülemeyen Keşmir sorunu vicdanları yaralamaya devam ediyor. Keşmir'de son dönemde yaşanan gelişmeler bu sorunun çözümünün acil olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu meselenin hak ve hukuka uygun çözülmesi için uluslararası toplum daha fazla çaba sarf etmelidir. Türkiye bu hususta elinden gelen çabayı göstermeye hazırdır."  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.