Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırat'ın batısına kimse geçemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Liderler Zirvesi için Antalya'ya geldi. Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Erdoğan Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarını değerlendirdi;  "Çevredeki ülkelerin de özellikle 'DAİŞ'i vuruyoruz' diyerek gidip sivilleri vurması, gidip oradaki diyelim ki Bayır Bucak Türkmenlerini vurması hoş karşılanabilecek bir şey değil. Bunu özellikle kendilerine de hatırlattık, söyledik, söylüyoruz" açıklamasını yaptı.

Erdoğan, PYD'nin Suriye'deki faaliyetlerine ilişkin soruya ise "Fırat'ın batısını kimse geçemez" yanıtını verdi.

Fırat'ın batısına kimse geçemez bu konuda çok kararlıyız. Geçenlerde teşebbüs ettiler, gereği de yapıldı. Bu konudaki hassasiyetlerimiz, bundan sonra çok daha farklı şekilde devam edecektir. Bunu da gerek milletimin gerekse tüm dünyanın bilmesi lazım"
 

Bölgede, eğit-donat konusuna da değindi...

"Eğit-donat konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Terörden arındırılmış bölge konusunda dost ülkeler de artık bu noktaya gelmeye başladılar. Uçuşa yasak bölge konusunda, kara operasyonu konusunda vesaire onda da olumlu gelişmeler var"






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.