Öne Çıkanlar rusya Bayern Münih tam tasdik Sevgi Forum sevgiforum

İsrailli gazeteci Dayan Orbach, “Size zor soruları sorma özgürlüğünü kullanmak istiyorum” deyince Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu ana kadar sorduklarınız kolay mıydı?.. Buradan eğer sen Tayyip Erdoğan’ı sıkıştıracağını zannediyorsan beni sıkıştıramazsın.” sözleriyle karşılık verdi.

13 YIL SONRA İLK KEZ İSRAİL KANALINA RÖPORTAJ

İsrail ile normalleşme sürecine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Normalleşme sürecine ciddi manada yaklaşıldığını zannediyorum" açıklamasında bulundu. 13 yıl aradan sonra ilk kez bir İsrail televizyonuna konuşan Erdoğan, Mavi Marmara baskınından sonra kesilen ilişkilerin yeniden kurulmasından da bahsetti.

"NETANYAHU TELEFONDA ÖZÜRÜ GERÇEKLEŞTİRDİ"

Erdoğan Netanyahu'nun özür dilediğini söyledi: "3 maddelik bir talabimiz vardı; özür, tazminat ve ambargonun kaldırılması... Netanyahu telefonda özürü gerçekleştirdi. Tazminat da yoluna girdi. Abuka meselesinde bir sürecin içindeyiz. Büyük ihtimalle kalkacak bu konuda münasebetler iyi. Normalleşme sürecine ciddi manada yaklaşıldığını zannediyorum."

"GAZETECİ OLMANIZ SİZİ DOĞRULARI SÖYLEMEKTEN ALIKOYMAMALI"

Erdoğan Mavi Marmara saldırısı için "Tüm delliller elimizde, İsrail askerlerinin kan dökülmesini engellemeye çalıştıklarına inanmak imkansız" dedi. Röportajı yapan gazeteciye yönelik olarak da "Gerçekleri konuşun, gazeteci olmanız sizi doğruları söylemekten alıkoymamalı" ifadesini kullandı.

"HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR"

İsrailli gazeteciye Davos zirvesini hatırlatan Erdoğan: "Şimon Peres'e Davos'ta, "Siz insan öldürmeyi iyi bilirsiniz" dedim." dedi ve Hamas'ın terör örgütü olmadığını söyledi.

ABD'de başkanlık seçiminde Donald Trump'ın sürpriz zaferine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Trump'ın Müslümanlar konusunda sözlerini gerçeğe dönüştüreceğini düşünmüyorum" dedi. Cumhurbaşkanı, dünya ülkelerinin ilerleme için güçlü ilderlere ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.