Öne Çıkanlar Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve ailesine hakaret

İngiliz Daily Mail Gazetesi, Türkiye'de geçen hafta 246 kişinin şehit edildiği darbe girişimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve ailesine hakaret için fırsat bildi.

Gazetede 18 Temmuz’da yayımlanan bir köşe yazısında Cumhurbaşkanlığı Kompleksi ile Erdoğan ve ailesi hakkında asılsız iddialara yer verildi.

Erdoğan için "tiran" ibaresini kullanan gazete, Cumhurbaşkanı'nın 2014 yılında yüzde 52 oy oranıyla ilk turda bu makama seçilmesini görmezden geldi.

Türk halkının darbe girişimi sırasında demokrasi, seçilmiş cumhurbaşkanı ve ülkenin bekası için verdiği mücadeleyi de görmezden gelen gazete, 15 Temmuz gecesi neler yaşandığını ve hükümetin bunun ardından aldığı önlemleri ayrıntısıyla anlatma zahmetine de girmedi.

Gazetenin haberinde darbe girişiminin mimarı olan ve yıllar önce kaçtığı ABD’de ikamet eden Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) lideriFethullah Gülen’den bahsedilmemesi dikkati çekti.

Türk yetkililerin her fırsatta bu darbe girişiminin Gülen’in takipçileri tarafından nasıl örgütlendiğini, FETÖ’nün devlete, özellikle de polis, ordu ve yargıya nasıl sızdığını anlatmasına karşın Daily Mail bu konuya değinmedi.

FETÖ’nün darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Batı medyasında olay gününe ait sıcak çatışma haberleri yerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve hükümeti hedef alan "otoriterleşme tehlikesi" ithamlarına bıraktı. Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler veya halkın tanklara karşı koyuşu ise haberlerde çoğu kez yer bulmadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Okan Erkök 8 yıl önce

İt itlikten vazgeçmez it ürür kervan yürür onlara baktıkça biz yolumuzu çiziyoruz kudursunlar Rabbim Recep Tayyip Erdoğanı ve ekibini milliyetçi milli birlik beraberliğimizi daim etsin amin başkomutana canımız malımız feda olsun

Avatar
Rakıp Polat 8 yıl önce

Kudurdu şerefsizler halk onların planını bozdu

Avatar
Hasan şahin 8 yıl önce

Benim seçmiş olduğum lidere laf edecrk soysuz sopsuzlar bu adam gibi adsm ekibi ile başımıza gelene kadar türkiyenin ne adi ne şani kalmişti başkomutanimiz akkahim seni başimizdan eksik etmesin içerdeki ve dışardaki düşmanlarins bizler yeteriz kanimizin nefesimizin son damlasina kadar yanindayiz Allahim. Sana uzun ömür versin

Avatar
Hakan 8 yıl önce

Artık özgür bir müslüman ülkeyiz onu sindiremediler.
Açık ca söylüyorum bu vatanı sevmeyen hainler sinsi ismi cikmamis hainler Vatanım izi derhal terk edin

Avatar
HATALARININ BEDELİ MİLLET CANIYLA ÖDÜYOR 8 yıl önce

propaganda

Avatar
Ali Veli 8 yıl önce

Fetö nün hatasını kastediyorsunuz inşAllah

Avatar
Gülizar 8 yıl önce

Biraz araştıran ne olduğunu bilir ıngiliz ler sinsi yılan gibi ler bizim imanimiz odukca hür dogduk hür yaşarız.