Öne Çıkanlar rusya haber abd EKREM İNCEL mahmut uslu fenerbahçe haberleri

Cumhuriyet'ten canlı bomba haberine başörtülü mizanseni

Ankara, 17 Şubat ve 13 Mart'ta terör örgütlerinin hedefi oldu. Saldırıda 37 vatandaş hayatını kaybetti. Terör örgütüne toplumun her kesiminden tepki gelirken Cumhuriyet gazetesi sahte hesapla atılan bir tweet üzerinden başörtülü kadınları adeta hedef gösterdi.


Ayşe Hümeyra Okur isimli Twitter kullanıcısının attığı yaptığı paylaşımı araştırmadan okurlarına duyuran gazete haber ve gazetecilik ilkelerini yine görmezden geldi. Ayşe Hümeyra Okur isimli hesabın profil fotoğrafı eşarp reklamlarında yer alan bir modele ait.


Gazete, kullanıcının "Ölenlerin yarısı Cehape'li Diğer yarısı Paralel O halde sorun yok!!!" tepki çeken ifadelerini doğruluğunu sorgulamadan haberleştirdi.

Gazete haberi 'Zihniyetiniz batsın' başlığı ile başörtülüleri hedef gösterek okurlarına sundu.

Ayşe Hümeyra Okur'un profil bilgilerinde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi siyasal bilimlerde olduğu bilgileri okul tarafından yalanlandı. Bahçeşehir Üniversitesi Medya Direktörü Onur Uysal Twitter'dan "Bahsi geçen kişi çalışanımız/öğrencimiz/mezunumuz olmadığı gibi Siyasal Bilimler diye bölümümüz de yok" ifadelerinin yer aldığı açıklama yaptı.




Cumhuriyetin haberine sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

Canlı bombanın fotoğrafları

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.