Öne Çıkanlar bahçeli meclis ayakta alkışladı demirören tunceli pkk operasyonu Ülke tv

DAEŞ'e ağır darbe!
Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında düzenlenen hava harekatında DEAŞ'ın El Bab'daki karargah binası imha edildi, aralarında örgütün üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 18 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK'nın açıklaması şu şekilde:

18 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

"Halen Özgür Suriye Ordusu tarafından kuşatılmış bulunan El Bab Meskûn Mahallinde, aralarında üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu DEAŞ grubunun toplantı halinde olduğu istihbaratının alınması üzerine Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile 22-23 Aralık 2016 gecesi düzenlenen hava harekâtı sonucunda, toplantı yapılan karargâh binası imha edilerek 18 DEAŞ TÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.    

EMİRİ ÖLDÜRÜLDÜ

Söz konusu harekâtı müteakip, “DEAŞ TÖ mensuplarının emir seviyesinde büyük kayıplar verdiği, çok sayıda ölü ve yaralıları olduğu” yönündeki bilgilerin teröristler arasındaki görüşmelere de yansıdığı tespit edilmiştir. TSK tarafından Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde devam eden olumsuz hava koşullarına rağmen, Özgür Suriye Ordusunun havadan ve karadan desteklenmesine devam edilmektedir."

AKILLI MÜHİMMAT KULLANILIYOR

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre terör örgütünün Bab'taki hedefleri yok ediliyor. Askerin, sivillerin zarar görmemesi için önce istihbarat çalışması yaptığı ardından uygun mühimmat seçilerek hedeflerin vurulduğu belirtiliyor.

Askeri kaynaklardan yapılan açıklamada "Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyonharekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir. Hedef tespitleri yapılırken aşırı bir hassasiyet sergilenmekte, vurulacak bina, korugan birkaç noktadan teyit edilmeyi müteakip vurulmaktadır" denildi.

Operasyonlarda tespit edilen binaların tek ve akıllı mühimmatla vurulduğu, böylece mermilerin binaya girdikten sonra patladığı ve yandaki binaların zarar görmediği belirtiliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.