Öne Çıkanlar yunus mallı türkiye Tanap ıkby İBB İHRAÇ

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Habertürk'te Veyis Ateş'in sunduğu "Akılda Kalan" programına katıldı. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında darbecilere karşı meşru hükümetin yanında yer alan Feyzioğlu, darbe başarılı olsaydı yaşanacak gelişmeleri anlattı. Feyzioğlu'nun açıklamaları kan dondurdu...

İşte o açıklamalar;

Ne dedik? 15 Temmuz'un ne olduğunu anlarsak her şey çözülecek. 15 Temmuz, sıradan bir darbe girişimi değildir. 15 Temmuz, darbe girişimi yoluyla Türkiye'yi 24 saat içerisinde bir kanlı iç savaşa sürükleme projesiydi. Çok bilerek söylüyorum bunu. Okuduklarıma, konuştuklarıma bizzat sahadan duyduklarıma, gördüklerime dayanarak söylüyorum."

"PKK BAĞIMSIZLIK İLAN ETMEYİ PLANLIYORDU"
"Türkiye Cumhuriyeti'nin silahlı kuvvetleri, emniyeti ve polisi kendi aralarında bölünüp ve bu iç savaşta kimin ne tarafta olduğunu dahi anlayamayacaktık. Aynı üniformayı giyen birlikler, bir tugayın bir kısmı orada, bir kısmı burada, uçakların bir kısmı orada, bir kısmı burada. Bu kaos 24 saat içerisinde bastırılmasaydı, gördüğümüz şu; Türkiye'nin Doğu, Güney Doğu'sundan her yerinden askeri ve polis güçleri iç savaşın odaklandığı, büyük ihtimalle Ankara ve İstanbul'a çekilecek. Doğu askersiz ve polissiz bırakılacak. PKK'nın patlattığı o bombalar bu defa asker ve polisi kendi içinde savaşmak üzere Ankara'ya sevk edilmiş ve korumasız bırakılmış Doğu, Güneydoğu'da gerçekleşecekti. Özet, PKK asker ve polisi kendi içinde çatıştığı için bölgeyi terk etmiş bir Türkiye karşısında orada bağımsızlık etmeyi planlıyordu. Bu büyük bir proje. Bu küresel saldırı."

"TÜRK-KÜRT, ALEVİ-SUNNİ İÇ SAVAŞI..."
"Akabinde ne oldu? 24 saat bu bastırılamasaydı orada büyük bir kaos. PKK yıllardır hazırlandığı şehir ayaklanmalarını bir anda başlatacak ve bir tarafta askerler birbirleriyle savaşıyor. Halk birbiriyle savaşıyor. Ve Doğu Güneydoğu'da ilan edilmiş bir bağımsızlık. Buna bağlı olarak Batı bölgelerinde planlanan Türk-Kürt iç savaşı, askerin içindeki iç savaş, Türk-Kürt savaşına dönüşmüş, hemen arkasından Alevi-Sunni iç savaşı gelmiş, herkes birbiriyle savaşıyor, hemen akabinde bu ortamda güvenlik konseyinin Türkiye'ye müdahale kararı, Karadeniz'den aşağıya hat. Tabii ki Türkiye'nin toprak bağımsızlığına saygılıyız cümleleri içerisinde fiilen bölünmüş bir Türkiye. FETÖ başarmış olsaydı FETÖ devleti. Çok büyük bedeller ödemiş, topraklarının yarısını kaybetmiş bir Türkiye. Biz buradan döndük."

"BU FETÖ SALDIRISI DEĞİL, FETÖ'NÜN KULLANILDIĞI SALDIRI"
"Bu bir FETÖ saldırısı değil. FETÖ'nün kullanıldığı saldırı. Bunun arkasında BM üyelerinin olduğu bile yazılacak ileride. Türkiye çöküşe geçtiğinde, bu ülkelerin Türkiye'ye ilişkin kendi menfaatlerini koruyacak planları olmadığını söyleyen saftır. BM Güvenlik Konseyi'nin Türkiye'ye müdahalesini planlayanlar var dediğimde bazı kesimler beni linç etmeye kalktı. Geldik buralara."

"DÜĞMEYE BASAN GÜÇLER ORADA DURUYOR"
"Birileri düğmeye bastı. Bu bölgede Türkiye'nin menfaatleri ile menfaatleri çatışan, Türkiye'nin menfaatleri sebebiyle, kendi menfaatlerini hayata geçirmekte zorlanan kim varsa onlar düğmeye bastı. Düğmeye basan güçler orada duruyor. Türkiye aynı bölgede mi? Evet. Etraftaki düşmanlar aynı mı? Aynı. Jeopolitik, jeostratejik konum aynı mı? Aynı. Darbe girişiminin başarılı olduğunu düşünmüyorum. Bu uygulamadaki boşlukların da sebebini izah ediyor. Bu 'el koyalım da yönetimi demir yumrukla teslim alalım'ın dışında bir iş. Bu işi teşebbüsü yaptıralım da, Türkiye'nin silahlı kuvvetleri birbirleriyle kıyasıya savaşa tutuşsunlar."

"BUNLAR BÜYÜK DEVLET PROJELERİDİR"
"Bunca kavga, kötü söz söylenmiş, artık yan yana gelmez denilen insanlar Yenikapı mitinginde bir araya geldi. O zaman el biraz uzaklaştı. Şimdi basmayayım dedi. Sonra ne oldu? Asla yan yana gelmez denilen Cumhurbaşkanı ve Barolar Birliği Başkanı, üstelik yanında 70 baro başkanını da alarak 'bu bir işgal girişimidir. Biz devletimizin yanında saf tutuyoruz. Devletin yanında saf tutmak doğruları söylemeye engel değildir' dedik. O düğmeye basan el bir durdu. Bunlar büyük devlet projeleridir. Üç günlük, beş günlük projeler değildir. Bu FETÖ 40 yılda örgütlenmiş. 40 yıl bir insanın ömrüyle açıklanabilecek sabır değil."

"MİLLET BUNU YAPAMAZSINIZ DEDİ"
"Erdoğan'a nefret duyanlar bu tarafta yer alır, koşulsuz Erdoğan sevdalıları ne yapar bilinmez ama çok da bir şeye cesaret etmezler. Ama bir şey oldu. Millet, sandığı falan bizden alıyorsunuz. Sizin niyetiniz bizi yoksaymak. Millet bunu yapamazsınız dedi."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.