Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

'Darbe girişiminde FETÖ, PKK ve DEAŞ bağlantısı'

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ/PDY) 15 Temmuz Darbe Gi̇ri̇şi̇mi̇ i̇le Bu Terör Örgütünün Faali̇yetleri̇ni̇n Tüm Yönleriyle Araştırılarak Alınması Gereken Önlemleri̇n Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonunun taslak raporunda, terör örgütlerinin terminolojisinde hedef aynıysa eylem birlikteliğinin de olabildiğine işaret edilerek, FETÖ ve PKK'nın da bu kapsamda birbirlerini kullanarak yardımlaşma içine girdiklerinin görüldüğü anlatıldı.

Raporda, "Bu yardımlaşma farklı şekillerde olabilmektedir. Devletin emniyet ve istihbarat birimlerine sızmış olan FETÖ mensupları, gerçekleşebilecek önemli bir terör eyleminin istihbaratını ilgililerle zamanında veya tam paylaşmayabilmekte, bazen de hak arayışı için meydanlarda toplanan grupların arasına girerek gerginliği artırıcı söylemlerde bulunmaktadır. Bunun örnekleri geçmiş yıllarda ve 15 Temmuz darbe gecesinde gözlenmiştir." saptamasında bulunuldu.

"FETÖ'nün engellemeleriyle çözüm süreci başarıya ulaşamamıştır"

FETÖ'nün en sık kullandığı taktiklerinden birisinin de algı operasyonuyla kamuoyunu yönlendirmek olduğuna işaret edilen raporda, FETÖ'nün, devletin terörle mücadele eden kurumlarındaki üst kadroların, PKK terör örgütünün sözde siyasi kanadıyla işbirliği içinde hareket ettiği algısını yaratmaya çalıştığı anımsatıldı.

Raporda, "Terörü bitirmek ve tasfiye edebilmek amacıyla belli bir dönem içerisinde icra edilen çözüm süreci başarıya ulaşamamıştır. Bunun sebeplerinden biri de FETÖ'nün, Türkiye'nin terör belasından kurtulma başarısının dönemin hükümetine atfedilmesini engelleme çabasıdır." ifadesine yer verildi.

FETÖ'nün diğer terör örgütleriyle işbirliği

Komisyon raporunda, FETÖ'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin akabinde gizli kalan, uyuyan hücrelerine moral aşılamak, yurt içine ve yurt dışına bitmedikleri yönünde mesaj verebilmek için ileriki dönemlerde suikast girişimlerinde bulunabileceği, bunu da diğer terör örgütlerinin desteğiyle gerçekleştirme olasılığı üzerinde durulduğu belirtildi.

Raporda, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ mensupları tarafından yapılan darbe girişimi öncesinde ve sonrasında, PKK/KCK ve DEAŞ terör örgütü ile FETÖ arasındaki bağlantılara yönelik değişik kaynaklardan istihbari bilgilerin de elde edildiği vurgulandı.

Komisyon raporunda, şu tespitte bulunuldu:

"Darbe girişimine katılan FETÖ'ye üye şahısların güvenlik kuvvetlerine yakalanmamak maksadıyla DEAŞ ve PKK/KCK üyesi şahısların yardımıyla DEAŞ ve PKK/KCK terör örgütünün kontrolündeki bölgelere geçtikleri ve geçebilecekleri, burada FETÖ mensuplarının tekrar toparlanarak önümüzdeki dönemde ülkemize yönelik diğer terör örgütleri ile birlikte canlı bomba, suikast, silahlı saldırı türü eylem yapabilecekleri, yapacakları eylemlerle Türkiye'de bir kaos ve iç savaş ortamı oluşturmaya çalışabilecekleri ortaya çıkmaktadır."   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.