Öne Çıkanlar chp komplohaber devlet bahçeli Almanya bahçeli

Darbe üstüne darbe yiyen Terör örgütü PKK taktik değiştirdi
Teröristler Nusaybin'de sızma ve kaçma amacıyla binalar arasına 10 metrelik tüneller kazdı

Güvenlik güçlerinin Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 Mart'ta PKK'lı teröristlere karşı başlattığı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. SABAH gazetesi operasyonların 18'inci gününde çatışmaların devam ettiği Nusaybin'e girdi. PKK'lı teröristler yüzünden harabeye dönen ilçede operasyonları takip etti. Yüzde 40'lık bölümü teröristlerden temizlenen ilçede 148 terörist etkisiz hale getirildi. 109 barikat kaldırıldı. 11 hendek dolduruldu. 299 el yapımı patlayıcı da imha edildi. Operasyonlar başladığından bu yana 24 güvenlik görevlisi şehit oldu. İlçenin dört bir tarafına tonlarca el yapımı patlayıcı yerleştiren PKK'lıların bölgedeki birçok evin altına sızma ve kaçma amacıyla kazdığı 3-10 metrelik tüneller bulundu. Teröristlerin tünel ağızlarına kurdukları siperlerden güvenlik güçlerine saldırdığı belirlendi. Nusaybin'in Fırat Mahallesi'nde bulunan tünellerde ise teröristlerin 3 evi yer altından birbirlerine bağladığı ortaya çıktı. Teröristlerin 10 metre uzunluğunda ve tek kişinin rahatça girip çıkabildiği tünellerin bulunduğu evlerin kapısına güvenlik güçlerinin dikkatini çekmemek için Kuran-ı Kerim astığı görüldü.

İNSANCA YAŞAM İSTİYORUZ 

Bölgeden çıkmak isteyen vatandaşların tahliyesi de güvenli şekilde gerçekleştiriliyor. Bölgede operasyonlar devam ederken, güvenlik güçleri de megafonla teröristlere "Teslim olun" çağrılarını sürdürüyor. Anonsta teröristlere, "Bizler insanca yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Sizlerin de aynı şekilde, demokratik bir ortamda refah içerisinde yaşamanızı istiyoruz. Silahlarınızı bırakın, ellerinizi kaldırın ve bize doğru yavaş adımlarla yürüyün. Bizler sizlere bir barış koridoru açıyoruz. Devletin şefkatine ve adaletine teslim olun. Sizlere asla zarar verilmeyecektir" çağrısı yapılıyor.DESTEK MEKTUPLARI İçi şleri Bakanlığı, güvenlik mensuplarının konakladığı yerler hakkında kamuoyuna yansıyan iddialar üzerine Nusaybin Konaklama Tesisleri'nin kapısını basın mensuplarına açtı. Suriye'den gelen mülteciler için kurulan çadırkentte kalan 10 binin üzerinde güvenlik mensubu, konaklama ve temel ihtiyaçlarını burada gideriyor. Şartları iyileştirilen her çadırda üç yatak bulunuyor. Operasyona katılan güvenlik güçleri kendileri için oluşturulan bu alanlarda dinleniyor. Çadırkente Türkiye'nin dört bir tarafından askerlere ve polislere destek mektupları ve kadınların yaptıkları ev yapımı pasta ve kurabiyeler de gönderiliyor. Güvenlik mensupları, "Birçok arkadaşımız yattığı çadırın başına bu mektupları asarak motive oluyor" dedi.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.