Öne Çıkanlar suriye türkiye teknik direktör terör örgütü edip yüksel hapis cezası

Darbeci hain, Alman dergisine yalvardı
15 Temmuz darbe girişimi sonrası askeri bir helikopterle Dedeağaç'a kaçan sekiz askerden biri olan Yüzbaşı Feridun Çoban,Almanya'nın Türkiye düşmanı haberdergisi Spiegel'e yaptığı açıklamada Türkiye'ye iade edilmemesini istedi.

"BENİ İADE ETMEYİN KORKUYORUM"

Yunanistan'daki mahkemenin hakkında iade kararı verdiği askerlerden biri olan 36 yaşındaki Çoban, mahkemenin kararı nedeniyle şaşkın olduklarını ifade etti. Çoban, başka hakimlerin diğer beş asker hakkında iade edilmemeleri yönünde karar aldıklarına işaret etti. Çoban hayatı nedeniyle korktuğunu söyledi.

"ONURUM(!) ÇİĞNENECEK"

Ölüm korkusuyla yaşadığını, eğer Türkiye'ye iade edilirse insan hakları ve onurunun çiğneneceğinden korktuğunu söyleyen Çoban, "Ankara sizi darbecilikle suçluyor. Siz darbe girişimine katıldınız mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Biz yanlış birşey yapmadık. Yasadışı birşey yapmadık. Sadece bu olayla ilgili olarak değil, bütün hayatımız ve bütün subay olarak görev yaptığımız süre boyunca da. Sadece arama ve kurtarma ekibi olduğumuzu mahkemeye anlattık. Huzursuzluklar sırasında korkudan kaçtık. Darbe girişimi ile ilgimiz yok."

YUNANİSTAN'DAKİ YARGI SÜRECİ

Yunanistan'da Türkiye’nin iade talebinde bulunduğu askerlerden 5’inin Türkiye'ye iade edilmemesine, 3'ünün ise iade edilmesine hükmedilmişti.

Üç yüzbaşı hakkında iade kararını veren Atina'daki  mahkeme, "devleti yıkmaya çalışmak ve meclisin toplanmasını engellemek" gerekçeleriyle Türkiye'nin iade talebini haklı bulmuştu. Savcılık iade talebine itiraz ederken askerlerle ilgili şimdi Yüksek Mahkeme'nin kararını vermesi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.