Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir California diyarbakır tam tasdik

Darbeci hain Bolat: Ülkeyi yerle bir edecektik

Ankara'da yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe soruşturmasına ilişkin kritik nitelikte bir ifadeye daha ulaşıldı. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini söyleyen Kara Pilot Yarbay Murat Bolat'ın ifadesinden satır başları şöyle:

'MİT'E İNDİRMEYİ SEN YAP'

1-16 Temmuz'da izinliydim. Alay Komutan Yardımcısı H.G. ısrarla iznimi kesip dönmemi istedi. 13 Temmuz'da mesaiye gittim. "Konu nedir? Darbe filan mı yapıyorsunuz?" dedim, "Aynen öyle" dediler. Benden 3 şey istediler. Birincisi; MİT Başkanlığı'na bir hava indirme harekâtının yapılacağını, bunu benim yapmamı istediler. İkincisi; darbe günü helikopterleri dışarıda bırakmamı söylediler. Üçüncüsü; 2 Sikorksy helikoptere hızlı indirme teşkilatı kurmamı istediler.

PLAN BOZULDU

Darbeden bir gün önce OSTİM semtinde bir daireye hep birlikte çıktık. Cumhurbaşkanı'nın İstanbul'da alınması planlanmış ama Cumhurbaşkanı Marmaris'e gidince bu plan bozulmuş. Plana göre İstanbul'da Cumhurbaşkanı'nı SAT/SAS komandoları alacakmış ve bu ekip de belliymiş. Cumhurbaşkanı Marmaris'e gidince plan değişmiş ama bu ekip değişmemiş. 80-90 kişilik bir güçle Cumhurbaşkanı'nı kaldığı otelden rehin alarak Milas üzerinden Çiğli'ye getireceklerini söylediler. MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT Lojmanları'ndaki villasından alınacaktı. "Bu darbenin başında kim veya kimler var?" dediğimde "Genelkurmay Başkanı bu işin başındadır" dedi. Bana Cumhurbaşkanı'nı alamayacakları takdirde Hava Kuvvetleri'nin ülkeyi yerle bir edeceklerini söylediler. (Habertürk)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Onur 8 yıl önce

Şerefsiz pezevenkler

Avatar
yok 8 yıl önce

bak bunlarda askerlikte zayıf binbaşı arkada yüzbaşı önde size eğitim vereni ben yoksa öndeki imam mı

Avatar
Sercan 8 yıl önce

Hani genel kurmay başkanı yoktu bu işin içinde adam ifadesinde genel kurmay başkanı da var diyor

Avatar
Mehmet 8 yıl önce

Adam genel kurmay başkanı var demiyor ona var diyorlar yani kandırıyorlar belkide genel kurmay başkanının zoru görünce kabul edeceğini düşünüyorlar

Avatar
Cerikom 8 yıl önce

Biraz sabır ...

Avatar
Fiko 8 yıl önce

Genelkurmay başkanı bu işin başında demişler ona, o demiyorki!
Doğru söyledikleri ne malum, acemi erlere bile yalan söyleyenler buna niye söylemesinler

Avatar
Süleyman koç 8 yıl önce

Bu serefsizlerin hepsi asacaksinn

Avatar
Kadir 8 yıl önce

Oruspu cocuklari hainler