Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

15 Temmuz darbe girişiminin en kritik davası bugün başlıyor. Genelkurmay Başkanlığı'nda o gece yaşananlara ilişikin çatı davada, sanıklar ilk kez hakim karşısına çıkacak. Davanın bir numaralı sanığı Fethullah Gülen.

TEK TEK HESAP VERECEKLER

Aralarında, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve eski Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün de bulunduğu sözde "Yurtta Sulh Konseyi" hakim karşısında olacak. Sanık kürsüsüne önce Akın Öztürk çıkacak.

AKIN ÖZTÜRK'E İDAM İPİ

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alandan geçirilerek mahkeme salonuna götürülen darbeci teröristlere idam ipi atıldı.

Darbeciler hakim karşısına çıkıyor

Darbeciler hakim karşısına çıkıyor

FOTOĞRAF: Darbeciler halkın önünden geçirilerek mahkeme salonuna götürüldü.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Yaklaşık bir ay sürmesi beklenen çatı davanın ilk duruşması için Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Cezaevi yerleşkesi ve çevresinde, uçuşa yasak alan uygulaması sürecek. Uçaksavarlar, tam dolum halinde tutulacak. Keskin nişancı sayısı artırılacak. Dava boyunca cezaevi kampüsünde jandarma komando ve cezaevi personelinden oluşan bin 500 kişilik ekip görev yapacakDarbeciler hakim karşısına çıkıyor

Duruşma salonu ve cezaevi etrafı, "arı" tabir edilen ve yerden çıplak gözle görülmeyen mini kameralarla gözetlenecek. Kameralar, cezaevi içindeki koğuş binalarından yerleşkeye bitişik haldeki duruşma salonuna kadar sanıkların getirileceği araçları havadan takip edecek.

Darbeciler hakim karşısına çıkıyor

BASIN GÖRECEK

Darbenin beyin takımı ilk kez elleri kelepçeli olarak basının da görebileceği şekilde salona alınacak. Aralarında Akın Öztürk, Mehmet Partigöç, Ali Yazıcı, Bilal Akyüz gibi Yurtta Sulh Konseyi üyesi 38 kişi elleri kelepçeli olarak ve diğer sanıklardan farklı kapıdan salona girecek.

Darbeciler hakim karşısına çıkıyor

Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülecek davada, 221 sanık yargılanıyor. 38 sanık için 2 bin 991'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.