Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid Yasemin Öney Cankurtaran

Davutoğlu 10 trilyon dolarlık yatırım turuna çıkıyor
Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın Avrupa turuna çıkıyor. Temaslarının ilk ayağı olan Londra'da, yaklaşık 10 trilyon dolar büyüklüğünde fonları yöneten dünyanın önde gelen 350 yatırımcısı ile bir araya gelecek. Davutoğlu'nun yarın başlayacak Avrupa ziyaretleri 23 Ocak'a kadar devam edecek.

Türkiye'ye davet edecek

Londra'da dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Bank of America Merrill Lynch tarafından düzenlenecek 16. Türkiye Yatırım Konferansı'nın açılış konuşmasını yapacak olan Davutoğlu, Bloomberg, Goldman Sachs ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun tertiplediği etkinliklerde iş çevrelerine hitap edecek, uluslararası yatırımcıları Türkiye'ye davet edecek.

Reform paketleri, AB süreci konularında da yatırımcıları bilgilendirecek olan Davutoğlu, Türkiye'nin yatırım yapılabilir, riskleri minimize edilmiş ekonomik bir atmosfere sahip olduğu mesajını verecek. Davutoğlu, Türkiye'nin 2018'e kadarki yol haritasını yatırımcılara anlatacak.

18 fonla görüşecek

Davutoğlu, Goldman Sachs'ın (GS) Avrupa Genel Merkezi'nde, global ölçekte en önemli 18 fon ile de öğle yemeğinde bir araya gelecek. Bu fonlar, 2.5 trilyon doların üzerinde parayı yönetiyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.